Hlavní obsah

I Maradonův syn bojuje o život! O smrti otce se dozvěděl krutým způsobem

Neapol/Praha

Jako by zlých zpráv nebylo dost. Fotbalový svět už několik dní oplakává smrt legendárního Diega Maradony, v ohrožení života je ale i jeho syn Diego Armando Maradona Sinagra. Od poloviny listopadu leží v neapolské nemocnici kvůli komplikovanému průběhu nemoci covid-19 a jeho stav se natolik zhoršil, že byl přesunut na jednotku intenzivní péče.

Foto: Profimedia.cz

Diego Maradona junior (vpravo) vedle slavného otce, jenž chová v náručí vnuka Diega Mattiase na snímku z roku 2018.

Článek

Informaci přinesl italský novinář Tancredi Palmeri ze stanice CNN. „Diego Maradona junior, neapolský syn Diega Maradony, je momentálně na jednotce intenzivní péče kvůli covidu," napsal žurnalista na svém twitterovém účtu.

Zároveň doplnil, že se syn dozvěděl o otcově smrti dost krutým způsobem. V zájmu zdraví 34letého muže se slavným jménem mu personál nemocnice o skonu otce nic neřekl, přesto mu ale utajena nezůstala.

Fanoušci loučící se s Diegem MaradonouVideo: sntv

„Bohužel, známý neapolský bulvární novinář ho sháněl přes telefon, aby získal jeho reakci, a tak se Diego junior smutnou zprávu dozvěděl," dodal Palmeri.

Syn jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob, jehož však sám Maradona dlouho odmítal uznat za vlastního, bojuje s koronavirem už od 5. listopadu. „Po několika dnech se ale jeho stav natolik zhoršil, že se lékaři rozhodli pro hospitalizaci," informoval portál Itasportpress.it.

Reklama