Hlavní obsah

VIDEO: Nejrychlejší gól roku, do čtyř sekund byl míč v bráně. Rus útočil na rekord

A máme tu nejrychlejší gól! Přinejmenším tohoto roku. Nikdo to letos podle dostupných informací nesvedl rychleji než pětatřicetiletý záložník z Mitosu Novočerkask Michail Osinov. Ve třetí nejvyšší ruské soutěži dal branku ve chvíli, kdy se místní hlasatel teprve zvolna chystal oznamovat sestavy. Míč byl v bráně do čtyř sekund od kontaktu rozehrávajícího fotbalisty s míčem.

Foto: Sport.cz

Bleskový gól Michaila Osinova.

Článek

Celé se to seběhlo v utkání s Olympií Gelendžik. Zkušený domácí matador, kdysi kapitán prvoligového Rostova, se opřel do míče a ten přeletěl brankáře a skončil pod břevnem.

Oficiální měření není k dispozici, zhruba to bylo za 3,1 s. Precizní změření je podle všeho problematičtější. Můžete si to zkusit sami: přesně od momentu rozehrání (nikoli od úvodního hvizdu rozhodčího) do chvíle, než míč celým objemem přejde brankovou čáru.

K videu z Ruska připojujeme i záběry gólu, který dal Nawaf Al Abed ze saudskoarabského týmu Al Hilal. Je považován za autora nejrychlejší branky - udává se, že to dokázal za 2 sekundy, ale i to je zdá se zpochybnitelné. Zápas, ve kterém se to přihodilo, byl později anulován. Podle wikipedie se ještě několika střelcům povedlo dostat pod hranici tří sekund.

Vedou se však spory o to, komu vlastně patří primát. Ve statistikách figuruje vysoko též Brazilec Fred, jehož pokus - i s televizním měřením na setiny sekundy - rovněž nabízíme: před pěti lety se trefil za 3,17 s., jak dokumentuje časomíra. Osinov ho podle všeho překonal.

Můžete porovnávat a stopovat.

Reklama

Související témata: