Hlavní obsah

Sarkastický Maradona si vyšlápl na Pelého: Vzal si špatné léky a byl zmatený

To si Pelé naběhl. Veřejně prohlásil, že je jeho krajan Neymar lepším fotbalistou než opěvovaný Lionel Messi z Argentiny. A středopolaře Barcelony se ihned zastal nejznámější argentinský fotbalista všech dob Diego Maradona, který na Messiho nedá dopustit. Brazilskou legendu zesměšnil, když sarkasticky uvedl, že si musel vzít špatné léky.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Lionel Messi je lepší než Neymar, je přesvědčený Diego Maradona.

Článek

Rivalita mezi Brazilci a Argentinci je na fotbalové mapě známá už několik desítek let. A jak se zdá, jen tak nevymizí. Zvláště teď, když v obou zemích vyrostli nebývale talentovaní fotbalisté. O Argentinci Lionelu Messim už většina fotbalového světa ví, protože své umění předvádí v nejlepším klubu světa, Brazilec Neymar hrající za Santos zatím lasa evropských klubů odhání a svým uměním udivuje zatím jen v Brazílii.

Brazilská legenda Peléfoto: Reuters

A Pelé se nedávno pustil pro brazilský deník Globo do srovnání obou fotbalových géniů. „Když je vzájemně porovnám, vychází mi, že je Neymar mnohem lepší, komplexnější. Umí hrát dobře oběma nohama, kličku má stejně dobrou do obou stran a dává také góly," říkal jednasedmdesátiletý Pelé, který v Santosu odehrál téměř celou kariéru.

"Messi je výborný, ale hodně záleží, kde hraje. V Barceloně hraje velice dobře, ale v ne zcela dotvořeném argentinském týmu má problémy. To Neymar hraje dobře v Santosu i národním týmu," dodal.

Brazilec Neymar zatím válí jen v Brazílii.foto: ČTK/AP/Fernando Vergara

Těmito slovy ale proti sobě popudil všechny Argentince, pro něž je Messi novou fotbalovou modlou. Podobně jako dříve Maradona. A právě současný trenér Al Wasl se proti srovnání Pelého tvrdě ohradil. „Vzal si špatné pilulky. Místo těch, které si bere před spaním, si vzal ty, jež užívá ráno,“ prohlásil sarkasticky a pokračoval: „Byl proto zmatený a nevěděl, co říká. Doufám, že příště si před tím, než bude mluvit, vezme správné medikamenty. Anebo ať změní doktora,“ řekl podle serveru Goal.com.

Lionel Messi získal Zlatý míč, který uděluje FIFA nejlepšímu fotbalistovi světa, v posledních dvou letech. Na toto ocenění jsou v roce 2011 nominováni oba fotbalisté. Neymar dokonce jako první hráč, který nepůsobí v Evropě. Vítěz bude oznámen 9. ledna na galavečeru v Curychu.

Reklama

Související témata: