Hlavní obsah

Fotbalista Honda skončil v Botafogu a omluvil se fanouškům

Rio de Janeiro

Nečekané řešení. Japonský fotbalista Keisuke Honda ukončil po roce působení v brazilském Botafogu a omluvil se fanouškům za to, že svými výkony zůstal za očekáváním. Čtyřiatřicetiletý ofenzivní záložník opustil po jedenácti měsících klub na předposledním místě ligové tabulky s hrozbou sestupu.

Foto: Sport.cz

Japonský fotbalista Keisuke Honda ukončil po roce působení v brazilském Botafogu a omluvil se fanouškům za to, že svými výkony zůstal za očekáváním.

Článek

Fotbalového cestovatele Hondu, jenž během kariéry hrál mimo jiné za AC Milán a CSKA Moskva, vítaly letos v lednu při jeho příletu do Ria de Janeiro tisíce fanoušků Botafoga. Účastník tří světových šampionátů ale ofenzivě týmu příliš nepomohl a ve 27 zápasech vstřelil tři góly.

"Jak víte, opouštím Botafogo. Přijímám veškerou vaši kritiku, že jsem nepomohl k dobrým výsledkům. Kritika je přirozená a já nehledám výmluvy. Také já jsem zklamaný a omlouvám se," napsal Honda na twitteru fanouškům Botafoga. Dodal, že klub opouští z osobních i profesních důvodů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Keisuke Honda (@keisukehonda)

Podle médií by se mohl osmadevadesátinásobný japonský reprezentant znovu vydat do Evropy, kde už v minulosti vedle Itálie a Ruska působil také v Nizozemsku ve Venlu a Arnhemu. Fotbal hrál Honda po odchodu z Japonska i na dalších kontinentech, vyzkoušel si mexickou a australskou ligu.

Reklama

Související témata: