Hlavní obsah

Ronaldo má jasno: Vidím zářivou budoucnost, vím, že možné je všechno

Hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo v únoru oslaví 36. narozeniny, ale o konci profesionální kariéry nepřemýšlí. Portugalský útočník Juventusu Turín by chtěl hrát ještě mnoho let a jeho snem zůstává triumf na mistrovství světa.

Foto: Fabio Ferrari/lapresse, Reuters

Cristiano Ronaldo kariéru rozhodně končit nehodlá

Článek

"Jsem šťastný, cítím se být ve formě a v životě se mi daří. Doufám, že budu hrát ještě mnoho mnoho let," citoval Ronalda server BBC Sport. "Mladším hráčům vždycky radím, aby si užívali každou chvíli, protože nikdy nevíte, co bude zítra. Ale já vidím velmi zářivou budoucnost," doplnil pětinásobný držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa.

Podle Ronalda na věku nezáleží. "Důležitá je hlava. Je jedno, jestli je Cristiano dobrý, protože jak říkám, nevíte, co bude zítra. Žiju přítomností," uvedl bývalý hráč Sportingu Lisabon, Manchesteru United a Realu Madrid.

Před čtyřmi lety slavil zlato na Euru, portugalskou reprezentaci by jako kapitán chtěl dovést i k triumfu na světovém šampionátu v roce 2022. "Vyhrával jsem trofeje se všemi kluby, kde jsem působil. Ale mistrovství světa je sen. Všechno je možné, i když současně musíte být realisty," konstatoval Ronaldo.

Chybí fanoušci

Těší se, až se po koronavirové pandemii vrátí život i fotbal do normálu a na stadionech opět budou diváci. "Nerad hraju bez fanoušků. Je to jako jít do cirkusu a nevidět klauny," prohlásil rodák z Funchalu.

Foto: Christopher Pike, Reuters

Cristiano Ronaldo v objetí s Robertem Lewandowskim

"Kvůli pandemii lidé blázní. Doufám, že se brzy otevřou brány stadionů. Musíme se přizpůsobit a snažit se normálně žít, k tomu samozřejmě respektovat pravidla. Fotbal bez fanoušků se mi ale opravdu nelíbí," dodal Ronaldo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama