Hlavní obsah

Jihlava ve finále nasadila do sestavy i svého fanouška

BEROUN

Příznivci fotbalistů Jihlavy měli při triumfu svého týmu v Tipsport lize o důvod k oslavám více. Jednomu z členů fanklubu se povedlo to, o čem sní většina fotbalových nadšenců. Čtyři minuty před koncem finálového zápasu s Libercem přišel na hřiště a zahrál si po boku svých oblíbenců.

Foto: Michal Doležal

Hráči z Jihlavy se radují z výhry, s pohárem kapitán Michal Veselý.

Článek

Když v 86. minutě vyběhl osmnáctiletý Robert Pavlík na hřiště, kotel jihlavských fandů začal bouřlivě slavit a vyvolávat jeho jméno. Ostatní diváci po sobě nechápavě koukali a tiše se mezi nimi nesla otázka: Kdo to je? Postavou totiž Pavlík rozhodně profesionálního fotbalistu nepřipomíná.

"Je to jeden z fanoušků, který pravidelně chodí na naše zápasy a řídí děkovačku. Chtěli jsme mu poděkovat a dát fanouškům jeho prostřednictvím šanci poznat, jak to v klubu funguje," vysvětlil po zápase trenér Jihlavy Roman Pivarník. "Robert s námi absolvoval celý den, přípravu, cestu, taktickou poradu a nakonec si i zahrál, když nám to umožnilo skóre utkání. Snad se o tyto zážitky podělí s ostatními fanoušky," uvedl kouč.

Právě Pivarník přišel s nápadem zařadit fandu na soupisku. "Něco podobného jsem zažil, když jsem dělal asistenta v Rapidu Vídeň. Nechtěl jsem tím něco nebo někoho zesměšňovat či snižovat důležitost utkání. Bylo to pro naše fanoušky, kteří vidí fotbal jen zvenku, tak aby se seznámili s tím, jak to vypadá zevnitř," řekl Pivarník.

Nápad se prý zrodil až po vyhraném sobotním semifinále s Hradcem Králové. "Přidělali jsme si tím starosti, protože jsme to chtěli mít všechno podle pravidel. Proto jsme vybrali Roberta, který hraje hanspaulku a je tak registrovaným hráčem. Zažádali jsme o povolení, aby za nás mohl hrát a to jsme dostali," dodal Pivarník.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články