Hlavní obsah

FIFA získá více než 201 milionů dolarů zabavených v korupční kauze

Curych

Mezinárodní fotbalová federace FIFA získá více než 201 milionů dolarů z fondů, které byly zabaveny v rámci vyšetřování celosvětového korupčního skandálu. Peníze byly od vypuknutí aféry v roce 2015 zadrženy na bankovních účtech řady bývalých funkcionářů, kteří byli odsouzeni za braní úplatků. Oznámili to dnes zástupci FIFA a ministerstva spravedlnosti USA.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Mezinárodní fotbalová federace FIFA získá více než 201 milionů dolarů z fondů, které byly zabaveny v rámci vyšetřování celosvětového korupčního skandálu.

Článek

Korupční kauza se dosud týkala více než 50 obviněných. Sedmadvacet osob a čtyři společnosti přiznali během vyšetřování vinu, dva lidé byli odsouzeni soudem.

"Je to potvrzení toho, že peníze ukradené zkorumpovanými fotbalovými funkcionáři a chamtivými zaměstnanci sportovních marketingových společností budou navráceny tam, kam patří, a budou použity ve prospěch sportu," uvedla newyorská státní zástupkyně Jacquelyn Kasulisová.

Z celkové částky už bylo uvolněno 32,3 milionu dolarů. Peníze by se měly vrátit FIFA, americkým federacím CONCACAF a CONMEBOL.

Reklama

Související témata: