Hlavní obsah

Kapitána Švýcarů Xhaku připravil koronavirus o kvalifikační zápasy

Basilej

Kvůli opakovaně pozitivnímu testu na koronavirus se budou muset švýcarští fotbalisté obejít v nadcházejících dvou kvalifikačních zápasech o postup na mistrovství světa bez kapitána Granita Xhaky. Záložník Arsenalu se místo přípravy na nedělní duel s mistry Evropy z Itálie a středeční zápas se Severním Irskem musel uchýlit do izolace.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Fotbalista Arsenalu Granit Xhaka během posledního kola Premier League.

Článek

Xhaka byl pozitivně testován těsně před středečním přípravným utkáním proti Řecku (2:1) poté, co se u něj objevily příznaky nemoci. Dnes vykázal pozitivní výsledek i opakovaný PCR test a šance na jeho zapojení do hry v dalším průběhu reprezentačního srazu padly. Jak uvedla švýcarská média, Xhaka byl jediným hráčem v národním týmu, který ještě není očkovaný, ani nemoc neprodělal.

Trenér Murat Yakin za něj povolal Fabiana Freie z Basileje, který se k reprezentaci připojil po třech letech. Čtvrtfinalisté letošního Eura Švýcaři v kvalifikaci v dosavadních dvou zápasech neztratili ani bod, jejich nejbližší soupeři Italové vedou tabulku skupiny C po třech výhrách.

Reklama

  0 : 0 Fiorentina - Plzeň 0 : 0 73. min Živě
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen