Hlavní obsah

Krmenčík se trefil za Slavii a hned slavil hattrick. Zářil i rebel Kuchta

Konečně! Útočník Michael Krmenčík se dočkal prvních gólů v dresu Slavie. Bombarďák, který do Edenu přišel před sezonou, se trefil během reprezentační pauzy v utkání ČFL za slávistickou rezervu. Ta porazila Sokolov vysoko 8:2 a explzeňský střelec se blýskl hattrickem. Čtyři asistence si připsala další posila z áčka - Jan Kuchta.

Foto: slavia.cz

Útočník Michael Krmenčík se dočkal prvních gólů v dresu Slavie.

Článek

Krmenčík byl ještě nedávno zvyklý nastupovat i za národní tým. Možná tajně doufal, že jej kouč reprezentace Jaroslav Šilhavý povolá i k duelu proti Belgii, který se hrál v neděli večer, jenže se o víkendu musel spokojit s herním vytížením ve třetí nejvyšší tuzemské soutěži.

Rezerva Slavie, kterou vede kouč Marek Jarolím, porazila Sokolov vysoko 8:2 a trenér si náramně pochvaloval pomoc hráčů z nejvyšší soutěže. „Super, on i Laco Takács tomu přinesli hodně. Jak hrají nahoře, tak nám to extrémně pomohlo a snad to pomohlo i jim, že mají trošku sebevědomí a nabrali herní klid. Teď zase pomůžou áčku, proto tady i jsou," svěřil se oficiálním internetovým stránkám Slavie Jarolím.

Slova chvály měl i pro dalšího ligistu Jana Kuchtu, který vypadl ze sestavy áčka Slavie údajně kvůli zdravotním problémům. Do statistik si připsal někdejší nejlepší ligový střelec čtyři asistence. Přitom nastoupil na netradičním postu - v záloze. „Vedl si skvěle. Hrál podhrot a dělal tam rozdílové věci. Bral si těžší balony, se kterými dokázal vyjet a tím posouval naši hru. Podal výborný výkon," hodnotil Marek Jarolím.

"Kluci z áčka měli obrovský přínos, takže za to moc děkujeme trenérům, že je poslali a zároveň si kluci chtěli zahrát. Přinesli nám obrovskou kvalitu a našemu mladému týmu ukázali spoustu prvků, na kterých musíme pracovat a přiblížit se jim," dodal kouč.

Reklama