Hlavní obsah

Slavia Praha - Arsenal 0:4 Slávistky schytaly od anglického velkoklubu tvrdou lekci. Skupina LM je definitivně pryč

Praha

Fotbalistky Slavie si skupinu Ligy mistryň nezahrají. V odvetném utkání play off prohrály s favorizovaným Arsenalem doma vysoko 0:4 a po úvodní venkovní porážce 0:3 nepostoupily. Třetí tým uplynulé sezony anglické lize vstřelil v Edenu všechny branky až po poločase, hattrickem se blýskla Vivianne Miedemaová.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zprava Diana Bartovičová a Veronika Pincová ze Slavie a Kim Littleová z Arsenalu.

Článek

Pětadvacetiletá útočnice potvrdila výbornou střeleckou formu. Nizozemská reprezentantka a účastnice nedávných olympijských her skórovala v desátém z posledních 11 zápasů, do kterých nastoupila, a díky hattricku dosáhla na jubilejní 100. soutěžní gól v barvách Arsenalu.

Skupinu Ligy mistryň si po vyřazení Slavie nezahraje žádný český tým. Ve středu vypadla v play off i mistrovská Sparta, která po dvou porážkách nestačila na dánské Köge. Už v předchozím průběhu kvalifikace neuspělo Slovácko.

Uspěla naopak česká útočnice Andrea Stašková s Juventusem, kterému dnes jediným gólem zařídila vítězství 1:0 nad albánským týmem KF Vllaznia. První zápas vyhrál turínský celek 2:0.

Liga mistryň před sezonou změnila formát a v hlavní fázi čekají týmy skupiny.

Slavia Praha - Arsenal 0:4 (0:0)
Branky: 60., 70. a 72. Miedemaová, 76. Littleová z pen. První zápas: 0:3, postoupil Arsenal.
Sestava Slavie: Lukášová - Šlajsová, Necidová, Bartovičová, Khýrová - Pincová, Krejčiříková - Lamtiová (76. Růžičková), Šurnovská (78. Szewieczková), Černá (86. Bendová) - Kožárová. Trenér: Kolomazník.

Reklama