Hlavní obsah

UEFA vyzvala Infantina kvůli zkrácení intervalu MS k naléhavé schůzce

Evropská fotbalová unie UEFA vyzvala světovou federaci FIFA k naléhavé schůzce týkající se uvažovaného zkrácení cyklu mistrovství světa ze čtyř let na dva roky. Podle německého deníku Süddeutsche Zeitung zaslal šéf UEFA Aleksander Čeferin svému protějšku Giannimu Infantinovi dopis po úterním jednání se zástupci všech 55 členských svazů evropské unie.

Foto: FAČR

Předseda FAČR Petr Fousek (vpravo) s předsedou UEFA Aleksanderem Čeferinem v Římě ve Ville Manini.

Článek

Süddeutsche Zeitung uvádějí, že dopis je "promyšlený protiútok pracně formulovaný jako výzva k jednání". Čeferin se v minulých dnech vyslovil proti zkrácení intervalu MS a dokonce naznačil bojkot turnaje ze strany evropských týmů.

"Schůzka je nutná, protože jak víte, žádné rozhodnutí takového významu nemůže být přijato bez jednomyslné podpory evropských svazů a evropského fotbalu," cituje list z dopisu.

Změna zažitého cyklu MS, kterou Infantino veřejně propaguje od letošního května, vyvolala ve fotbalovém světě spíše odmítavé reakce. Na stranu FIFA se postavily africká konfederace CAF a asijská AFC, důrazně proti jsou UEFA a jihoamerický CONMEBOL. Nesouhlas vyslovily také fanouškovské skupiny či hráčská organizace FIFPro, jež Infantinovi a spol. vyčítá nedostatečný dialog o tak důležitém tématu.

Reklama

Související témata: