Hlavní obsah

Otřesná scéna! Brutální útočník vyfasoval nejvyšší možný trest

Bregenz/Praha

Svědky nevídaného blikance byli aktéři a diváci v utkání mezi záložním týmem Viktorie Bregenz a SPG Göfis/Satteins v nižší regionální fotbalové soutěži v Rakousku. Rus Rašid Arsanukajev z Bregenzu poté, co mu rozhodčí už ukázal červenou kartu, zlomil úmyslným úderem čelem, tzv. hlavičkou, nos soupeřovu hráči. Disciplinární komise agresorovi následně vyměřila maximální trest, Arsanukajev vyfasoval stop na 48 utkání.

Foto: Profimedia.cz

Rozhodčí tasil červenou kartu - ilustrační foto.

Článek

Podle rakouských médií měl Arsanukajev krátce před koncem zápasu v rozmíšce s jedním z hráčů SPG Göfis/Satteins naznačit soupeři úder čelem do obličeje. Protože už měl v tu dobu na svém kontě jednu žlutou kartu, sudí Romano Giovanni tasil červenou. Vysvětloval Rusovi, že už jen náznak brutálního faulu je důvodem k udělení dalšího karetního trestu.

Arsanukajev však měl odvětit: „Já ti ukážu, co je trestné!" a vší silou udeřil protivníka hlavou do obličeje. Způsobil mu tříštivou zlomeninu nosních kůstek, oběť brutálního útoku musela na operaci a čeká ji několikatýdenní nucená pauza. Podle deníku Krone policie přijala žalobu za ublížení na těle a případ půjde podle všeho před soud.

S reakcí ihned přispěchalo i vedení Viktorie Bregenz. „Takové chování je absolutně neakceptovatelné, hráč Arsanukajev byl okamžitě vyloučen z našeho klubu," prohlásil šéf Christian Gojo. Ředitel tamního svazu Horst Elsner zdůraznil, že trest je platný celoplošně, takže není možné, aby ho Arsanukajev mohl obejít tím, že by se zaregistroval v jiném oddílu.

Reklama

Související témata: