Hlavní obsah

Do branky už ne! Známý český gólman Zlámal pokračuje v kariéře, hraje v poli

Praha

Jeden start za reprezentaci, angažmá ve Itálii, Španělsku či naposledy ve Skotsku, působil i ve Slavii. Fotbalový gólman Zdeněk Zlámal si teď řekl, že kouzel mezi tyčemi už bylo dost a na sklonku kariéry se rozhodl zkusit štěstí jako hráč v poli. Dohodl se na angažmá v rezervě třetiligové Povltavské fotbalové akademie, která hraje krajský přebor. Ve Velimi tým prohrál 1:5. „Působí u nás, je to pravda. Má za sebou i první zápas a patřil mezi nejlepší," potvrdil pro Sport.cz zajímavou posilu Karel Holešta, sekretář klubu a vedoucí a mužstva PFA.

Foto: archiv Zdeňka Zlámala

Známý brankář Zdeněk Zlámal má nové angažmá.

Článek

Podmínka, že chce hrát v poli, byla jedinou, kterou známý brankář měl. „Tvrdil, že už toho odchytal dost a chtěl do pole. Je to taková perlička. V klubu má hodně kamarádů, myslím, že zapadl skvěle do partičky, která v béčku je," konstatoval Holešta. Je pravda, že v rezervě klubu působí řada hráčů se zkušenostmi z nejvyšších soutěží - Petr Nerad, Petr Tlustý či Lukáš Třešňák.

O tom, že Zlámal bere angažmá vážně, svědčí i to, že jezdí na zápasy až z Hané. Při premiéře v dresu rezervy PFA přijal roli štítového záložníka a vedl si skvěle. I když jeho tým prohrál. „Má kvalitní rozehrávku, ukázal, že si to na hřiště nejde odstát," chválil posilu funkcionář klubu. „Možná při jeho výšce někdy využijeme jeho služeb i vepředu," dodává s tím, že je angažmá známého brankáře tahákem i pro fanoušky.

Zdeněk Zlámal naposledy působil ve Skotsku, kde oblékal dres Heart of Midlothian, St. Mirren a St. Johnstone. V české lize odchytal 187 zápasů za Zlín, Liberec, Slavii, Bohemians 1905 a především Olomouc, s kterou v roce 2012 vyhrál domácí pohár i Superpohár. Pohárovou trofej slavil také letos ve Skotsku v dresu St. Johnstone.

Během působení v Bohemians 1905 se dokonce zapsal mezi ligové střelce, když v srpnu 2015 v utkání s Duklou skóroval hlavou po rohovém kopu a vyrovnal na konečných 2:2.

V roce 2009 si Zlámal zachytal i za reprezentaci v přípravném utkání proti Maltě. Zahraniční angažmá si vyzkoušel také v Udine, Cádizu, Bari a Alanyasporu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians 1905 Zdeněk Zlámal a jeho gólová hlavička v závěru utkání s Duklou.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň