Hlavní obsah

Fotbalista Černý se vrátil po zranění kolena do tréninku Twente Enschede

Český fotbalista Václav Černý se po devítiměsíční absenci způsobené zraněním kolena vrátil do tréninku týmu Twente Enschede. Třiadvacetiletého ofenzivního hráče, který si v lednu přetrhl zkřížený vaz a musel podstoupit chirurgický zákrok, uvítali spoluhráči speciálním transparentem He is back (Je zpátky). Nizozemský klub o tom informoval na svých oficiálních stránkách.

Foto: Sport.cz

Václav Černý na archivním snímku

Článek

"Po měsících rehabilitace se ve středu ráno připojil k týmu na první část tréninku. Spoluhráči ho nadšeně přivítali," uvedl tým v tiskové zprávě. K návratu na hřiště Černému poblahopřáli na Twitteru i zástupci české reprezentace.

Odchovanec Příbrami si přetrhl přední zkřížený vaz v levém koleně v lednovém ligovém utkání proti svému bývalému týmu Ajaxu Amsterodam. Kvůli podobnému zranění na pravé noze přitom musel na operaci už v prosinci 2017 a následně chyběl 11 měsíců.

Ofenzivní hráč, který tou dobou v Enschede hostoval z Utrechtu, podepsal následně v létě v Twente dvouletou smlouvu s opcí na další dva roky. V nizozemském celku se potkává i s dalším krajanem Michalem Sadílkem.

Černý zaznamenal během 17 soutěžních zápasů za Enschede šest gólů a sedm asistencí, díky čemuž byl i poprvé nominován do národního A-týmu. Reprezentační dres dvakrát oblékl v listopadových duelech s Německem a Slovenskem.

Reklama