Hlavní obsah

Naprosté šílenství! Brankář byl vyloučen za napadení spoluhráče

Belfast

Divoké utkání o víkendu nabídla první liga Severního Irska. V 9. kole Premiership Glentoran doma v Belfastu hostil Coleraine. Ke konci druhého poločasu se však stalo něco nepochopitelného. V 80. minutě hosté dokázali vyrovnat na 2:2 a gólman Aaron McCarey inkasovaný gól nerozdýchal natolik, že okamžitě šel za svým spoluhráčem a surově ho napadl. Celý incident se bude prošetřovat.

Foto: BBC

Brankář Glentoranu Aaron McCarey napadl svého spoluhráče Bobbyho Burnse během ligového utkání.

Článek

Domácí celek Glentoran přivítal v rámci 9. kola Premiership čtvrtý tým tabulky Coleraine. Již v 15. minutě hosty poslal do vedení útočník Conor McKendry. Výběr trenéra Micka McDermotta neztrácel naději a ve druhém poločase skóre dokázal otočit na 2:1. Vše hrálo do karet domácím. V 80. minutě utkání se ale událo něco nepochopitelného.

Hosté se dokázali probojovat k malému vápnu, ze kterého poté srovnal záložník Cathair Friel na konečný výsledek 2:2. Selhání celé obrany nevydýchal brankář Glentoranu Aaron McCarey. V momentě, kdy hráči slavili vstřelený gól, se rozeběhl gólman za jedním ze svých spoluhráčů k Bobbymu Burnsovi.

Dvaadvacetiletý obránce svou úlohu nezvládl. Neubránil protihráče a celá akce, která skončila vyrovnávací brankou, započala u něj. Frustrovaný brankář to psychicky neunesl a rozhodl se to vyřešit po svém fyzickým způsobem. Devětadvacetiletý brankář za tento incident dostal ihned červenou kartu. V průběhu týdne bude disciplinární komise rozhodovat o výši trestu.

Klubová legenda Paul Leeman to okomentovala: „Nikdy jsem nic podobného neviděl." Trenér tento incident ohodnotil slovy: „Tu situaci jsem viděl pouze na iPadu, ale bohužel si to nemohu přiblížit. Dokud neuvidím záběry, nemohu vám na to říct svůj názor."

Po skončení utkání se všichni hráči odebrali do šatny. Když atakovaný Burns vstoupil do kabiny, McCarey se hned omluvil a litoval svého činu. Oba si poté podali ruce. Mladý obránce poté zamířil přímo do kanceláře trenéra, aby popsal celou situaci.

„Oba jsou z toho, co se stalo, zdrceni. Mluvil jsem s Bobbym a ten řekl, že ho nebil do obličeje. Nedošlo k žádnému kontaktu s obličejem, ale když spadl, praštil se hlavou o trávu," svěřil se trenér.

„Je to incident, který se neměl stát, ale teď musíme jít dál. Dva spoluhráči se dostali do potyčky, to se stalo už dříve, není to hezké, ale stalo se a my jdeme dál. Máme pravidla a máme protokoly, postupy a disciplinární opatření. Pokud se prokáže, že jde o násilné chování, budeme muset zvážit důsledky," okomentoval celou situaci trenér McDermott.

Reklama

Související témata:
  4 : 2 Dortmund - Atlético 4 : 2 dohráno
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  1 : 4 Barcelona - PSG 1 : 4 dohráno
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG
  Manchester City - Real Madrid dnes 21 : 00
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  Bayern - Arsenal dnes 21 : 00
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal