Hlavní obsah

Čech proti Bayernu, giganti se utkají v Edenu. K lístkům však vede trnitá cesta

Praha

Po patnácti letech se bude hrát o evropský Superpohár jinde než v Monaku. V pátek 30. srpna hostí souboj gigantů Praha a dějištěm reprízy loňského finále mezi Chelsea a Bayernem se stane Synot Tip Aréna v Edenu. Bavorský velkoklub přijede jako vítěz Ligy mistrů, anglický celek s Petrem Čechem pak coby král Evropské ligy. Jenomže tuzemští fanoušci nebudou nikterak zvýhodněni a sehnat vstupenky nebude nic snadného.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Arjen Robben, autor vítězné trefy Bayernu ve finále Ligy mistrů proti Dortmundu.

Článek

„Je to pikantní, že se o další trofej utkáme právě v Praze. Moc se na zápas těším. Tahle trofej nám loni unikla, o to víc ji budeme chtít získat," přiznal Čech v připomínce drtivé prohry londýnského klubu 1:4 s Atlétikem Madrid. „Praha pořádání takového fotbalového zápasu nepochybně zvládne. Pro český fotbal to je vyznamenání," citují stránky UEFA Pavla Nedvěda.

Získat vstupenky na tento zápas však bude pro českého fanouška velice obtížné. Většinu si rozdělí oba kluby, z nichž lze předpokládat velký zájem. Zejména příznivci Bayernu to mají do Prahy blízko. Několik tisíc lístků si ponechá UEFA a zbytek z 20 100 sedadel, což je kapacita Edenu na zápasy tohoto typu, půjde do prodeje přes její server.

Vstupenky se budou prodávat ve třech cenových kategoriích: 3380, 2340 a 1170 korun (ceny jsou přibližné, vycházejí z kurzu 26 Kč za euro – pozn.), datum zahájení prodeje by měla UEFA oznámit na svých stránkách v nejbližších dnech, stejně jako pravidla, jak je bude možné získat.

Podle odhadů UEFA lze očekávat obrovský zájem, protože oba kluby mají velké zázemí fanoušků a hodně bude i těch, kteří se budou chtít na zápas podívat a spojit ho třeba s návštěvou Prahy.

Eden čekají po skončení domácí nejvyšší soutěže technické úpravy, protože například zázemí pro média zdaleka nedostačuje. Projekt, jak bude Synot Tip Aréna a její okolí v době zápasu vypadat, je samozřejmě připravený. Režim bude podobný, jako když zde předloni hrála svoje zápasy Ligy mistrů Viktoria Plzeň. Celá akce, včetně bydlení obou týmů a činovníků UEFA, bude pod zvláštním bezpečnostním režimem, jehož detaily samozřejmě příslušné složky tají.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice