Hlavní obsah

U fotbalistů Austrálie skončil po dalším debaklu trenér Osieck

Sydney

Fotbalisté Austrálie jsou bez trenéra. Vedení svazu v sobotu odvolalo německého kouče Holgera Osiecka poté, co Socceroos utrpěli dva šestibrankové debakly za sebou. Naposledy prohráli 0:6 v pátečním přípravném duelu s Francií v Paříži.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Němec Holger Osieck v Austrálii skončil.

Článek

"Rozhodli jsme se po vyhodnocení výsledků v kvalifikaci mistrovství světa a přípravných zápasů," citovala agentura Reuters předsedu svazu Franka Lowyho. "A také na základě problémů spojených s omlazením týmu," dodal funkcionář.

Narážel tak na fakt, že proti Francii nastoupil s kapitánskou páskou pětatřicetiletý obránce Lucas Neil a v útoku třiatřicetiletý Tim Cahill. "Chceme totiž vybudovat silný tým pro šampionát v Brazílii, který by navíc měl šanci vyhrát mistrovství Asie na domácí půdě v roce 2015," dodal Lowy.

Série čtyř porážek

Pětašedesátiletý Osieck vedl Austrálii od srpna 2010. V následujícím roce s týmem postoupil do finále asijského šampionátu a zvládl s ním i kvalifikaci mistrovství světa v Brazílii. Osudným se mu poté stala série čtyř porážek, během které Austrálie prohrála 0:6 s Francií i Brazílií a zaznamenala nelichotivé skóre 5:19.

Jméno Osieckova nástupce svaz zatím nezveřejnil, v úterním přípravném utkání s Kanadou v Londýně tak Austrálii povede jeho asistent Aurelio Vidmar. Podle spekulací médií by však mohl k týmu přijít Nizozemec Guus Hiddink, bývalý trenér Chile Marcelo Bielsa nebo Francouz Gérard Houllier.

Reklama

Související témata: