Hlavní obsah

Messi, nebo Ronaldo? Teď je nejlepší na světě Ibrahimovic, rozhodl spor Wenger

Praha

Už pár let rozděluje fanoušky po celém světě otázka, kdo je doopravdy nejlepším fotbalistou světa, a přitom se většinou rozhoduje mezi dvěma jmény - Lionelem Messim a Cristianem Ronaldem. Prestižní anketu Zlatý míč sice v posledních letech jasně ovládá první jmenovaný, ale mohutný tábor obdivovatelů CR7 ví stejně své. Zajímavý příspěvek do věčného sporu přinesl kouč Arsenalu Arséne Wenger.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Zlatan Ibrahimovic a Thiago Motta (vlevo) slaví první ze čtyř gólů švédského útočníka na hřišti Anderlechtu Brusel.

Článek

Podle něj je totiž momentálně nejlepším hráčem na světě nejspíš Švéd Zlatan Ibrahimovic, jenž připomněl svoji genialitu v zápase Ligy mistrů proti Anderlechtu, v němž se blýskl čtyřmi góly.

„Zlatan Ibrahimovic je skvělý útočník. Je lepší než Ronaldo nebo Messi? Teď asi ano. Ibrahimovic mě neustále fascinuje. I když se to někdy nezdá, udělal velký psychologický krok kupředu, pracuje teď více pro své spoluhráče," uvedl v komentáři pro Eurosport Wenger.

Méně servíruje sebe samého

Zatímco Ronaldovi někteří fanoušci vyčítají časté simulování a Messimu zase nevěří, že by dokázal stejně zářit v jiném klubu než v Barceloně, nejčastější výtkou vůči Ibrahimovicovi bývá právě sobectví a silně přebujelé ego.

„Dlouhou dobu býval extrémně talentovaný a zároveň rád demonstroval svoji individuální sílu. Teď se zdá být klidnější a sebejistější ve svojí hře. Momentálně více servíruje fotbal a méně sebe samého. Ve třetím gólu proti Anderlechtu byla trocha od všeho - technická kvalita, kombinace fyzické síly a flexibility," připomněl Wenger parádu dvaatřicetiletého forvarda z minulého týdne.

Zdá se, že výstřední hvězda ve dvaatřiceti letech dozrává i jako osobnost a užívá si výtečnou herní pohodu. V dresu Paris St. Germain dokazuje, že změna prostředí, klubu či soutěže nic neubírá z jeho výjimečnosti.

„Je typem hráče, který si stoprocentně věří. Všechno pak v jeho podání vypadá jednoduše, nic pro něj není nemožné. Ve 32 letech je vyspělým fotbalistou. Svoji práci už výborně zná a ví, kdy si může některé věci na hřišti dovolit a kdy nemůže. Je to věk, v němž může svůj talent naplno využít," dodal Wenger.

Reklama