Hlavní obsah

Otřesné! V Brazílii unesli bývalého fotbalistu a uřízli mu hlavu

Rio de Janeiro

Brazílie, hostitel světového fotbalového šampionátu 2014, prožívá šok. Neznámí ozbrojení pachatelé v Rio de Janeiru unesli a brutálně zavraždili bývalého brazilského fotbalistu Joaa Rodriga Silvu Santose. Hlavu někdejšího útočníka později našla jeho žena před domem v batohu. Policie po útočnících pátrá, napsal anglický list Daily Mail.

Foto: Sport.cz

Brazilský fotbalový útočník Joao Rodrigo Silva Santos.

Článek

Pětatřicetiletý bývalý ligový hráč, jenž působil i ve švédském Växjö či v Hondurasu, se v pondělí večer nevrátil domů z obchodu se zdravou výživou, který si otevřel před dvěma lety po ukončení profesionální kariéry. Podle svědků ho několik mužů natlačilo před půlnocí svázaného do jeho vozu Hyundai i30, s nímž rychle odjeli.

Manželovu znetvořenou hlavu v jeho batohu objevila jeho žena Geisa časně ráno před domem. Vrazi navíc oběti vypíchli oči a vyřízli jazyk. Torzo těla bylo později objeveno nedaleko řeky Guandu a identifikováno rodinnými příslušníky podle mateřského znaménka na břiše, další ostatky byly nalezeny v okolí a podrobeny testům DNA.

Rodina nemá absolutně tušení, proč k tragédii došlo. „Neměl žádné nepřátele, ani jeho žena ne. Nikdy jim nikdo nevyhrožoval," uvedli příbuzní.

Podle spekulací brazilských médií mohla vražda souviset se zaměstnáním fotbalistovy ženy, která působí jako sociální pracovnice ve vojenské jednotce, jež má za úkol vyklízení chudinských čtvrtí (tzv. favel). Ghetta jsou v Brazílii pod kontrolou drogových gangů. Podle nedávné zprávy Organizace spojených národů více než polovina všech vražd, loupeží a krádeží v Brazílii má souvislost s trestnou činností obchodu s drogami.

Reklama

Související témata: