Hlavní obsah

Brazilský ligový titul získali potřetí fotbalisté Cruzeira

Sao Paulo

Fotbalisté Cruzeira získali potřetí v historii brazilský ligový titul. K mistrovské trofeji jim čtyři kola před koncem pomohlo zaváhání nejbližších pronásledovatelů z Atlética Paranaense, sami naopak zvítězili 3:1 nad Vitórií. V čele tabulky má nyní Cruzeiro náskok 16 bodů a už nemůže být dostiženo.

Foto: Reuters

Fotbalisté Cruzeira se radují se zisku ligového titulu.

Článek

Hráči Cruzeira se o překvapivé prohře Atlética na hřišti Criciúmy dozvěděli v poločase svého zápasu a ve druhé půli výhru a titul dvěma góly potvrdili. Klub z města Belo Horizonte se stal prvním týmem mimo tradiční bašty Rio de Janeiro a Sao Paulo, který titul za posledních deset let získal.

Cruzeiro brazilské lize dominovalo především ve druhé polovině sezóny a stalo se prvním šampiónem, který v sezóně porazil každého soupeře alespoň jednou. Ve 34 zápasech dali jeho hráči 72 gólů, což je o 19 víc než jakýkoliv jiný klub v soutěži. Rozdíl ve skóre má Cruzeiro 42 branek, tedy lepší než šest dalších týmů v tabulce dohromady.

Velký podíl na triumfu klubu bez velkých hvězd má podle brazilských médií trenér Oliveira, který k velké nevoli fanoušků mužstvo převzal v lednu. Brzy mu ale minulost spojenou s městským rivalem Atléticem Mineiro zapomněli. Kouč s týmem z více než šedesáti zápasů prohrál jen pět.

Reklama

Související témata: