Hlavní obsah

VIDEO: Neymar se jihoafrických vuvuzel nezalekl. Hattrickem zařídil výhru Kanárků

Johannesburg

Byl znovu k neudržení. Brazilský fotbalový útočník Neymar se v přípravném utkání v Johannesburgu blýskl hattrickem a výrazně tak pomohl Kanarkům k pohodlné výhře na půdě Jihoafrické republiky v poměru 5:0.

Hattrick Brazilce Neymara v přátelském utkání v Jihoafrické republice.

 
Článek
Fotogalerie

Domácí podporovalo z hlediště více než 51 tisíc diváků, přičemž řada z nich byla vybavena oblíbenými vuvuzelami. Ani bzučivý zvuk afrického lidového hudebního nástroje však favorizované Brazilce nezastrašil.

Do vedení je poslal už v 10. minutě Oscar a poté začal na trávníku řádit Neymar. Ve 40. minutě nejprve prostřelil levačkou gólmana Williamse a zvýšil na 2:0.

Do druhé půle se Jihoameričané, kteří zbrojí na domácí světový šampionát, převlékli do modrých dresů a pokračovali v brankostroji. Neymar ve 46. minutě obdržel od Freda parádní přihrávku za obranu a bez potíží přeloboval vyběhnuvšího gólmana.

V 79. minutě natáhl k ráně z dálky záložník Manchesteru City Fernandinho a Williams byl bez šance. Střelecký účet duelu uzavřel v nastaveném čase Neymar, jenž doklepl zblízka balón do sítě po hlavičce Jôa a završil hattrick. Opora Barcelony tak zaokrouhlila svůj počet reprezentačních branek na třicet.

Reklama