Hlavní obsah

Pelta se navleče do výstroje a po roce jde do branky, společně s Vrbou ocení poctivé fotbalisty

Předseda FAČR Miroslav Pelta v bráně, proti němu jako penaltoví exekutoři čtyři mladí fotbalisté. Právě oni loni v září ukázali velké gesto a smysl pro fair-play, když u hřiště SK Lány našli obálku s velkým finančním obnosem a vzápětí ji vrátili předsedovi ženského fotbalového klubu FK Rakovník Zdeňkovi Učíkovi. Ten obálku chvíli před tím ztratil a málem tak přišel o 45 tisíc korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda FAČR Miroslav Pelta (vpravo) na tréninku české fotbalové reprezentace. Ve středu si zase sám zachytá...

Článek

Karel Pelc (17 let, SK Lány), Štefan Jungmann (17 let, Baník Stochov), Lukáš Piontek (21 let, SK Lány) a Miroslav Rybák (21 let, SK Kačice) se ve středu 19. března dočkají zvláštního ocenění právě také od Pelty.

Ten chce svojí účastí v exhibiční penaltové loterii dát najevo, jak si činu čtyř mladíků váží. Pelta, sám někdejší dlouholetý gólman, se po čase znovu navleče do brankářské výstroje a v nafukovací hale tréninkového centra pražské Sparty bude čelit pokusům poctivých nálezců. A všemu bude přihlížet i reprezentační kouč Pavel Vrba.

Pravidla jsou jasná: kolik penalt mladíci v přímém souboji s Peltou promění, tolik míčů značky Puma si z pražského Strahova odvezou s sebou zpět do svých středočeských klubů.

„V bráně jsem nestál asi rok," smál se Pelta. Ale středeční výzvy se nebojí. „Beru to sportovně a proti klukům si navíc zachytám rád. Chceme jejich jednání vyzdvihnout, protože se zachovali skvěle. Už jsme je pozvali na nedávné přípravné utkání reprezentace s Norskem, teď je ještě trochu podpoříme i materiálně," vysvětloval Pelta.

Souboj Pelty s mladými fotbalisty si nenechá ujít ani Vrba. Jak se on zapojí do celé akce, která startuje v 9:30, bude středečním překvapením.

Reklama