Hlavní obsah

Ronaldo vlétl do sezóny jako kometa. Obhájíme triumf v Lize mistrů, vyhlásil hvězdný Portugalec

Cardiff

Po nepovedeném světovém šampionátu v Brazílii si portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo spravil chuť v úterním Superpoháru UEFA. Dvěma góly zařídil vítězství Bílého baletu nad Sevillou, Real Madrid tak zahájil novou sezónu ziskem trofeje. Devětadvacetiletý záložník či útočník navíc předstihl svého rivala z Barcelony Lionela Messiho - rodák z Madeiry totiž v evropských pohárech nastřílel už 70 branek, tedy o dvě víc než argentinský vicemistr světa.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Takhle slavili fotbalisté Realu Madrid v Cardiffu svou první letošní trofej - Superpohár UEFA.

Článek
Fotogalerie

„Real Madrid se stane prvním týmem, který obhájí triumf v Lize mistrů," hlásil portugalský fotbalista na stadiónu v Cardiffu ihned po oslavách se svými spoluhráči. „Myslím, že letní nákupy Toniho Kroose, Jamese Rodrígueze a Keylora Navase nás posunou ještě dál. Máme teď obrovskou kvalitu a chceme vyhrát všechny trofeje," odhodlaně tvrdí Ronaldo.

Úterní vítězství 2:0 nad Sevillou je podle něj zasloužené. „Byli jsme lepším týmem. Je to důležitá trofej, podařilo se nám skvěle zahájit sezónu. I pro mě to byl perfektní večer - vrátil jsem se po zranění a vstřelil dva góly. Hodně mi pomohli spoluhráči, byla to fantastická noc," řekl Portugalec.

Pochvaloval si především spolupráci s miláčkem velšského obecenstva Garethem Balem, po které padl v 30. minutě první gól zápasu. „Je to skvělý hráč. Je nesmírně rychlý, silný jeden na jednoho, moc dobře si spolu rozumíme. Dává fantastické přihrávky," vysekl Ronaldo poklonu svému spoluhráči.

V souboji kanonýrů předstihl Messiho

Kromě dalšího týmového úspěchu Portugalec rozšířil i své individuální statistiky. Ještě v dubnu 2012 ztrácel v evropských pohárech 18 gólů na svého rivala Lionela Messiho, teď už Argentince o dvě trefy předstihl. Devětadvacet nastřílených branek v posledních dvou sezónách Ligy mistrů a úterní dva góly v Superpoháru Ronalda katapultovaly na druhé místo historických tabulek, o které se dělí s někdejším střelcem Juventusu a AC Milán Filippem Inzaghim.

Na vedoucího Raúla, dalšího bývalého střelce Bílého baletu a později i Schalke 04, schází Ronaldovi už jen šest přesných zásahů. Ronaldova bilance v Realu je vůbec úchvatná - vstřelil 254 gólů v 247 soutěžních zápasech.

Obhájí Real Madrid titul v Lize mistrů?
Ano
65 %
Ne
35 %
Celkem hlasovalo 2394 čtenářů.

Reklama