Hlavní obsah

Slovinec Čeferin se bude ucházet o post šéfa UEFA

Moskva

Šéf Slovinského fotbalového svazu Aleksander Čeferin se bude ucházet o post prezidenta UEFA. Osmačtyřicetiletý funkcionář oznámil úmysl kandidovat na schůzce čtrnácti členských zemí UEFA v Moskvě. Čeferin je druhým zájemcem po Nizozemci Michaelu van Praagovi. Nástupce Michela Platiniho bude zvolen 14. září v Aténách.

Foto: Petr Horník, Právo

Michel Platini

Článek

Platini v květnu na prezidentskou funkci rezignoval. Už v říjnu byl nejprve suspendován a poté potrestán šestiletým zákazem působení ve fotbale kvůli porušení etických pravidel. Bývalý francouzský reprezentant definitivně odstoupil z funkce poté, co u arbitráže neuspěl s odvoláním a docílil jen snížení sankce na čtyři roky.

Organizaci nyní dočasně vede Ángel María Villar. O šéfovi španělského svazu se také hovoří jako o možném uchazeči o uvolněné místo, dalším by mohl být sekretář UEFA Theodore Theodoridis z Řecka. Čeferinovi na jednání v Moskvě deklarovaly podporu svazy Albánie, Bosny, Bulharska, Chorvatska, Řecka, Kypru, Černé Hory, Ruska, Makedonie, Rumunska, Srbska a Turecka.

Reklama

Související témata: