Hlavní obsah

Chci zase trénovat argentinskou reprezentaci, říká Maradona a překvapil navrhovanou výší výplaty

Praha

Po nevydařeném finále Copa América je argentinská fotbalová reprezentace bez trenéra, takže Diego Maradona ucítil šanci, že by se mohl k národnímu mužstvu vrátit. „Nepotřebuju plat jako Mourinho, klidně budu reprezentaci trénovat i zadarmo,“ nechala se slyšet argentinská legenda a přiznala, že mu až zoufale schází pravidelný kontakt s hráči a velkým fotbalem.

Diego Maradona na tiskové konferenci

Článek

Maradona už argentinské reprezentaci jednou šéfoval. Dva roky vedl národní tým, ale dopadl neslavně. Po čtvrtfinálové prohře 0:4 s Německem na světovém šampionátu v Jihoafrické republice ho asociační vedení vyhodilo, což slavný Argentinec nesl hodně těžce.

Teď, kdy po Copa América předčasně skončil Gerardo Martino, neboť Argentina podlehla ve finále po penaltovém rozstřelu Chile, vycítil Maradona příležitost k návratu. A to přesto, že o něm generalita argentinského fotbalu vůbec neuvažovala a mezi potencionální adepty na uvolněné místo ho vůbec nezařadila.

Nejvážnějším kandidátem byl Diego Simeone z Atlétika Madrid, ale ten nabídku okamžitě odmítl.

„Zatímco Simeone neměl o práci zájem z finančních důvodů, pro mě peníze žádná problém nepředstavují. Národní tým bych klidně trénoval i zadarmo," prohlásil pětapadesátiletý Maradona v rozhovoru pro Fox Sport.

„Mnoho lidí si myslí a vykládá, že jsem drahým trenérem. Ale co Mourinho? Co Ancelotti nebo právě Simeone? Nevím, zda jsem ve srovnání s nimi drahým trenérem, protože já bych se na peníze nedíval. Pro mě by bylo ctí trénovat národní mužstvo a dělal bych to i zadarmo. Stýská se mi po tom. Chybí mi pravidelný kontakt s hráči i boj s novináři," rozpovídal se Maradona, který naposledy působil před čtyřmi lety v arabském Al Wasl, ale i tam musel pro neuspokojivé výsledky předčasně skončit.

Reklama

Související témata: