Hlavní obsah

Za Itálii si zachytali veterán Buffon i sedmnáctiletý rekordman

Bari

V brance italské fotbalové reprezentace se ve čtvrtečním přípravném utkání proti Francii vystřídali osmatřicetiletý Gianluigi Buffon a sedmnáctiletý Gianluigi Donnarumma. Talent z AC Milán se stal nejmladším brankářem, který kdy za "Azzurri" nastoupil. Reprezentační premiéru mu ale pokazila porážka 1:3 s úřadujícími vicemistry Evropy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Gianiugi Buffon na archivním snímku.

Článek

Donnarumma naskočil do utkání v Bari místo Buffona, jenž vylepšil svou rekordní bilanci na 162. start v národním týmu, po poločasové přestávce za stavu 1:2. "Buffon mi řekl, abych byl v klidu, dělal to, co umím, a užil si to," uvedl brankář, která má ve svém věku na kontě už 31 startů v italské lize. V 81. minutě inkasoval poslední gól zápasu, když ho střelou k bližší tyči překonal obránce Lavyin Kurzawa.

"Ani to nedokážu popsat. Děkuji trenérovi, že mi dal tuhle šanci. Jsem z toho trochu rozhozený," řekl po zápase v Bari, do kterého ho poslal nový trenér italského výběru Giampiero Ventura, jenž po Euru nahradil Antonia Conteho.

"Po třech dnech přípravy jsem nemohl čekat víc," uvedl Ventura. "S výsledkem samozřejmě nemohu být spokojený. Až si to rozebereme, nebude těžké určit chyby, kterých jsme se dopustili," řekl trenér italských fotbalistů, kteří v pondělí vstoupí do kvalifikace mistrovství světa v roce 2018 utkáním v Izraeli.

Reklama

Související témata: