Hlavní obsah

Na stará kolena mohl jít výš. Dejte nám Kollera za desítku, žadonili ve Smetanově Lhotě

Praha

Na stará fotbalová kolena by Jan Koller ještě mohl do vyšší soutěže. Alespoň o kousek. Z I. B do I. A třídy. Ani konec na nejvyšších scénách nezabránil tomu, aby nejlepší střelec v historii české reprezentace dostával poněkud rozverné nabídky na přestup. Chtěl by ho Týn nad Vltavou. Tým z jihočeské I.A třídy Jihočeského kraje za třiačtyřicetiletého útočníka nabídl Smetanově Lhotě deset tisíc korun. Oba kluby o tom informovaly na svém facebooku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Koller na archivním snímku během rozlučkového utkání Jaromíra Blažka na Letné.

Článek

"Zaujal nás Váš hráč Jan Koller, který vstřelil o víkendu do sítě Mirovic čtyři branky. Pro náš tým, který se potýká s mizernou koncovkou, potřebujeme střelce podobných parametrů, jenž dokáže za utkání nastřílet i několik branek," stojí v úterní žádosti Týna o přestup.

"Hráč má vzhledem ke svému věku nulovou tabulkovou hodnotu, přesto Vám rádi zaplatíme kompenzaci ve výši 10 tisíc korun. Věříme, že pro hráče Jana Kollera může být potenciálně zajímavé zahrát si ve vyšší soutěži a otestovat své kvality proti soupeřům v 1.A třídě," napsal dále zástupce Týna.

Vše lze brát jako fotbalovou recesi. Přestup ze sedmé do šesté nejvyšší domácí soutěže se neuskutečnil. Bývalý hráč Sparty, Dortmundu, Anderlechtu, Lokerenu, Samary, Norimberku a Monaka totiž žije většinu roku právě v Monaku a občas si při návštěvách rodičů zahraje za rodnou Smetanovu Lhotu. Momentálně se věnuje především tenisu, který chce začít hrát na regionální soutěžní úrovni.

Koller během kariéry nastřílel přes 230 branek v klubových soutěžích. Za národní tým stihl během 91 utkání dát 55 gólů a je tak nejlepším střelcem v historii reprezentace.

Reklama

Související témata:
Týn nad Vltavou