Hlavní obsah

FIFA nominovala na fotbalistu roku tři jiné hráče než Zlatý míč. Kdo je favoritem?

Curych

Ve třiadvacetičlenné nominaci na nejlepšího fotbalistu světa v anketě FIFA jsou tři jiní hráči než v třicetičlenném seznamu ankety Zlatý míč. Mezinárodní federace zařadila mezi kandidáty i N’Gola Kantého z Chelsea a dvojici z Arsenalu Mesut Özil a Alexis Sánchez, které časopis France Football opomněl.

Foto: Albert Gea, Reuters

Hvězda Barcelony Lionel Messi bude letos jistě mezi žhavými kandidáty na ocenění FIFA.

Článek

Naopak z hráčů, které zařadil francouzský časopis na seznam, z něhož budou vybírat vítěze novináři, se do výběru na cenu FIFA nevešli dva portugalští mistři Evropy Pepe a Rui Patrício, dvojice z Atlética Madrid Diego Godín a Koke, duo z Juventusu Turín Paulo Dybala a Gonzalo Higuaín, francouzský gólman Hugo Lloris z Tottenhamu, útočník Dortmundu Pierre-Emerick Aubameyang a překvapivě i Thomas Müller z Bayernu Mnichov.

Žádné výrazné překvapení se však v nominace neobjevilo. Znovu se nedostalo na žádného českého fotbalistu.

FIFA vyhlásí vítěze ankety 9. ledna na tradičním ceremoniálu v Curychu. Poprvé do hlasování zapojí i fanoušky, kteří budou o vítězi rozhodovat společně s trenéry a kapitány reprezentací a novináři. Hlasování odstartuje 4. listopadu a bude ukončeno 22. listopadu. Následně 2. prosince FIFA zveřejní užší tříčlennou nominaci.

FIFA v posledních šesti letech anketu vyhlašovala spolu s časopisem France Football jako Zlatý míč FIFA. Letos se však ankety znovu osamostatnily. France Football vyhlásí Zlatý míč 13. prosince.

Reklama