Hlavní obsah

To tu ještě nebylo! Hvězda Chelsea bude hrajícím vlastníkem klubu

Londýn

Hrající trenér? To není žádná senzace, i když na úrovni světové špičky to k vidění nebývá. Teď se ale chystá novinka. Legendární útočník anglické Chelsea Didier Drogba majetkově vstoupil do amerického týmu a měl by v klubu Phoenix Rising působit jako hrající vlastník. Hodně mu při obchodu radil i ruský miliardář Roman Abramovič, majitel Chelsea.

Foto: Profimedia.cz

Didier Drogba hrál naposledy Major League Soccer za Montreal. Teď si vyzkouší novou roli, bude hrajícím vlastníkem týmu z Phoenixu.

Článek

Devětatřicetiletý Drogba měl nabídky z několika klubů Premier League, dokonce mohl rozšířit realizační tým Antonia Conteho v Chelsea. Ale on se rozhodl pro jiný směr. Bude působit v zámořském Phoenixu. Bývalý kapitán Pobřeží slonoviny zároveň vyhlásil, že se nemusí bát o místo současný kouč Frank Yallop. On prý bude jen vlastníkem klubu a hráč. „Neexistuje, že bych trenérovi jako hráč do něčeho mluvil. Nebudu se vměšovat do jeho rozhodnutí, nebo nějak ovlivňovat jeho povinnosti," prohlásil.

Zároveň se ale nechal slyšet, že jako spolumajitel klubu, se bude vyjadřovat k případným posilám klubu. „Budu dál hrát, ale hlavní důraz budu klást na budování týmu a klubu z Phoenixu, aby se dostal mezi špičku," řekl Drogba, který měl podle médií velký vliv na to, že přišli hrát do Anglie Eden Hazard, Eric Bailly a Idrissa Gueye.

Nabídku z Phoenixu dostal před sedmi měsíci, až nyní se ale vše bude realizovat. „Je to větší výzva než cokoliv, co jsem dosud udělal v mé kariéře. Pro lidi je tenhle krok nejspíš překvapením. Mluvil jsem o všem mnohokrát s Romanem Abramovičem, a věřte mi, že vím, že to není snadné být vlastníkem fotbalového klubu," svěřil se Drogba.

Vše prý dlouho zvažoval. „Beru to jako šanci využít své zkušenosti, znalosti a své kontakty v rámci tohoto velkého projektu," dodal fotbalista, jenž hrál rok a půl za Montreal a dobře prý viděl, jakým vývojem prošel fotbal v Americe a Kanadě v posledních letech. „Věřím, že všechno půjde nahoru a bude chodit víc a víc lidí. Klubu chci každopádně pomáhat v dlouhodobém horizontu."

Hodně zamotanou hlavu měl prý jen z toho, když byl ve hře jeho návrat do Chelsea, kde získal řadu trofejí. „Měl jsem nabídky z Premier League a druhé anglické ligy, ale to prostě nebylo možné. Pro mě je v Anglii jen jeden klub, kde bych mohl působit," narážel na srdeční vztah k Blues.

„Zažil jsem, když jsem se tam vrátil jako hráč Galatasaraye, a už bych se nikdy nechtěl vrátit jako soupeř. Chelsea budu vždycky připravený pomoci," dodal s tím, že když v minulé sezóně byl klub ze Stamford Bridge v potížích, zavolal mu majitel Abramovič, aby promluvil k hráčům v šatně. „Tehdy to nebylo nic příjemného, když člověk viděl, jak se Chelsea trápí. Teď je to skvělé, když je tým na vrcholu," usmál se.

Reklama

Související témata: