Hlavní obsah

Zářez! Slovenský sudí v palbě nespokojených fanoušků. Oprávněně?

Gdyně/Praha

Dramatický závěr měl páteční duel mezi fotbalisty Portugalska a Makedonie na evropském šampionátu hráčů do 21 let v Polsku. Favorizovaní Portugalci vedli 4:2 a vrhli všechny síly do útoku, aby přidali další gól, jenž by je pasoval do průběžné pozice týmu postupujícího ze druhé příčky do semifinále turnaje. Jenže ve 3. minutě nastaveného času udělil slovenský rozhodčí Ivan Kružliak portugalskému útočníkovi Diogu Jotovi červenou kartu a hráči z Pyrenejského poloostrova se už v deseti na závěrečný nápor nezmohli.

Foto: Sport.cz

Slovenský rozhodčí Ivan Kružliak.

Článek

V tabulce skupiny tak obsadili druhé místo tři body za stoprocentním Španělskem. V pořadí týmů na druhých místech se pak sice bodově dotáhli na Slovensko, ale o gól horší rozdíl skóre (7:5) jim vzal šanci na postup. Slovensko, které vede český trenér Pavel Hapal, má skóre 6:3, český výběr Vítězslava Lavičky před večerním duelem s Dány 3:3.

Rozhodnutí slovenského arbitra vyloučit Jotu sice podle všeho nikdo z činovníků portugalského týmu nezpochybnil, vlnu emocí zato vyvolalo na sociálních sítích, kde si fanoušci nebrali servítky.

„Jdi do prde.., za tohle červenou? Vždyť to ani faul nebyl! To by mě zajímalo, co ten panák viděl," rozčiloval se jeden a další se přidal: „Je hodně zvláštní, že rozhodčím zápasu byl Slovák, když je jejich tým ve hře. To je jako by zápas Němců s Italy řídil Čech. Ale on je podivný vlastně celý postupový klíč."

Slovenský sudí ale našel i zastánce. „Všimli jste si, že Portugalec šlápl tomu Makedonci na kotník? A červená karta? Rozhodčí v tom asi viděl úmysl."

Inkriminovaný moment se tak ještě dlouho v diskuzích rozebíral. Co si o něm myslíte vy?

Hlasujte v anketě pod článkem.

Měla být za Jotův zákrok udělena karta?
Ano. Vyloučení bylo oprávněné
21,1 %
Ano. Ovšem jen žlutá
9,2 %
V žádném případě neměla být karta udělena
69,7 %
Celkem hlasovalo 4360 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín