Hlavní obsah

Matula se v Německu těší na bývalého spoluhráče Vachouška

Zittau

Byl to pro něj nevšední zápas. Fotbalový obránce Milan Matula, který má na svém kontě přes dvě stovky startů v české první lize, nastoupil v dresu německého klubu FC Oberlausitz Neugersdorf v Zittau proti Slovanu Liberec. A v rozhovoru pro Sport.cz na stadiónu v německém městě potvrdil, že se těší na svého nedávného spoluhráče z Teplic Štěpána Vachouška. „Je to skvělý kluk do kabiny,“ řekl Matula na adresu nové posily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Štěpán Vachoušek se přesouvá do čtvrté německé soutěže ke kamarádovi Milanu Matulovi.

Článek

Nemrzí vás loňské loučení s českou nejvyšší soutěží?

Jsou typy hráčů, kteří mohou hrát dlouho. Ale toho, že jsem ve dvaatřiceti letech skončil v první lize, nelituji. Začínám druhou sezónu v Neugersdorfu a cítím se dobře. Všechno běží podle mých představ. Jsem tady spokojený a dodatečně děkuji Teplicím za osm let, která jsem tam strávil. Byly to krásné časy a rozešli jsme se jen v dobrém.

Sledoval jste Teplice po svém odchodu do německého fotbalu?

Samozřejmě. Jen škoda, že jim utekly poháry v posledním ligovém kole. Po dlouhé době mohly Teplice udělat úspěch. Jsem v kontaktu s jejich hráči.

S kým nejvíc?

Se Štěpánem Vachouškem, s nímž jsem byl v Teplicích sedm sezón. Nyní přichází do Neugersdorfu. Měl by se k nám připojit 1. července. Je to skvělý kluk na hřiště i do kabiny. Ví, do čeho jde a my víme, co od něj můžeme čekat. Moc se na něj těšíme.

Jak byste charakterizoval čtvrtou německou ligu, v níž startuje Neugersdorf?

Je to super. Hrajeme například s Cottbusem, jezdíme do Jeny, do Berlína. Lidi mají v Německu fotbal rádi i kvůli hezkým stadiónům.

Neuvažujete přece jen o návratu do českého fotbalu?

Scházíme se s bývalými ligovými hráči. Bydlím v Liberci. Ale to, že bych se vrátil do české ligy, nepřipadá v úvahu. Nemám tolik natrénováno a moje ligová kariéra je pryč.

Reklama