Hlavní obsah

Góly byly až komický, nebral si Hašek servítky po prohraném finále

Praha

Na první pohled z něj vyzařovalo zklamání. Trenér fotbalistů Bohemians 1905 Martin Hašek cítil po prohraném finále Tipsport ligy, že konečné skóre 0:2 s Brnem úplně neodpovídalo tomu, co se dělo na hřišti. „Rozhodly dvě střely z dálky a dvě hrubé chyby gólmana,“ měl jasno osmačtyřicetiletý kouč.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Bohemians Martin Hašek.

Článek

Výkon v první půli dával Klokanům naději, jenže dvě velké individuální chyby náhradního brankáře Marka Kouby ji po změně stran definitivně utnuly. Dvacetiletý gólman nejprve chyboval u přímého kopu, kdy se až moc postavil za zeď, čehož si všiml Kratochvíl a ranou k druhé tyči skóroval, a v závěru pak Kouba nestačil na nepříliš prudkou střelu Vraštila. Brno se tak stalo vítězem 21. ročníku tradičního zimního turnaje.

„Tohle musí chytat každý brankář. Když míč letí na jeho stranu a ještě mu skočí.... To musí mít," kritizoval Koubu trenér Hašek, když se vracel k prvnímu inkasovanému gólu. „A ten druhý šel prakticky do ruky. Takže oba byly takový až komický," dodal kouč.

Zároveň potvrdil, že právě post brankáře může představovat pomyslnou Achillovu patu Klokanů. „Jen se potvrdilo, že potřebujeme druhého gólmana. Taky jsme věděli, že ho neuděláme před odletem do Turecka, ale doufáme, že po návratu se škatulata rozhýbou a určitě bude dobrá možnost si vybrat, abychom pro jaro měli silnou brankářskou dvojici."

Do Turecka odlétá vršovický klub už zítra. „Letíme komplet. Za celou zimní přípravu se nám nikdo nezranil. Plus máme dva nové hráče Bederku a Závišku."

Dvaadvacetiletí mladíci nastoupili do druhé půle. Bederka se postavil na stopera a Záviška na kraj zálohy. Hašek byl s jejich výkonem relativně spokojený. „Oba dva ukázali, proč přišli. Bederka je velmi dobrý v soubojích a také disponuje zajímavou rozehrávkou a Záviška zase prokázal rychlostní předpoklady a takovou správnou zarputilost."

Reklama