Hlavní obsah

Pivarníkovo kouzlo zafungovalo i tentokrát. Kouč Brna opět dodržel svou normu

Praha

Pokaždé, když startoval v Tipsport lize, dokázal svůj tým dostat minimálně do finále. I v 21. ročníku zimního fotbalového turnaje svou normu dodržel. A co víc. Kouč Roman Pivarník dovedl Brno k celkovému prvenství.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Brna Roman Pivarník při finále Tipsport ligy s Bohemians.

Článek

Pivarníka lze s lehkou nadsázkou označit za specialistu na tento turnaj. „Asi ano. Zajímavé je, že čtyřikrát jsem Tipsport ligu hrál a čtyřikrát jsem byl ve finále a z toho jsem dvakrát vyhrál," řekl po letošním ročníku.

Padesátiletý kouč slavil vítězství hned při své premiérové účasti. V roce 2012 triumfoval s Jihlavou. O rok později byl ve finále znovu, ale s Olomoucí nestačil na Slavii. Třetí finálovou účast přidal před dvěma lety, tehdy vedl Klokany, kteří v penaltovém rozstřelu prohráli se Zlínem. Počtvrté bojoval o pohár letos, s Brnem celý turnaj vyhrál, když ve finále Zbrojovka na pražském Vyšehradě zdolala Bohemians 1905 2:0. Moravané opanovali Tipsport ligu podruhé v historii.

„My jsme si před finále řekli, že chceme pokračovat v započatém trendu a znovu vyhrát, a to se nám podařilo. Bylo to více soubojové utkání, a i vzhledem k velikosti hřiště se nedalo moc kombinovat. Nicméně jsme dali dva krásný góly, takže jsme spokojeni," hlásil Pivarník.

„Když jsme se dostali tak daleko, byla by škoda nevyhrát. Vyhráli jsme všech sedm přípravných zápasů, což se stává velmi zřídka. Takže to je pozitivní," zhodnotil výsledky v přípravě.

Proti Bohemians rodák z Košic zvýšenou motivaci neměl, ačkoliv vršovický klub vedl téměř dva roky. „Žádné špičkování neproběhlo, jen jsme lehce před výkopem prohodili pár slov."

Hrát proti Bohemians podle něj pro jeho tým nebylo moc šťastné. "Proti Bohemce hrajeme hned první jarní ligové kolo," připomněl 17. únor, kdy se oba týmy střetnou v Ďolíčku.

Reklama

Související témata: