Hlavní obsah

I sám šéf evropského fotbalu Buffonovi rozumí. Na hřišti s rozhodčím bojuji také, přiznal

Madrid

Neodsoudil ho, naopak prohlásil, že reakci gólmana Juventusu Gianluigi Buffona rozumí. „Byla lidská, srozumitelná a pochopitelná,“ reagoval s odstupem čtrnácti dnů sám šéf evropského fotbalu Aleksander Čeferin na vyloučení Buffona v odvetném čtvrtfinále Ligy mistrů na madridském Santiago Bernabéu poté, co anglický sudí Oliver nařídil proti jeho týmu v nastaveném čase pokutový kop a Juventus z Ligy mistrů vypadl. „Vždyť to byla Buffonova poslední šance tuhle soutěž vyhrát,“ připomněl Čeferin.

Foto: Susana Vera, Reuters

Brankář Juventusu Gianluigi Buffon odchází z trávníku poté, co byl v nastavení čtvrtfinálové odvety LM vyloučen.

Článek

Prezident UEFA se dokonce v rozhovoru pro španělskou Marcu svěřil, že na hřišti prožívá podobné pocity a reaguje stejně jako Buffon.

„Minulou sobotu jsem hrál doma ve Slovinsku charitativní zápas s bývalými fotbalisty a také jsme bojovali s rozhodčím. A to šlo jen o exhibici a zábavu. Když ale vyběhnete na hřiště, chcete prostě vyhrát," přiznal předseda UEFA, že se dokáže vžít do Buffonových pocitů a pochopit jeho reakci.

Gólman Juventusu byl vyloučen poté, co kontakt jeho spoluhráče Benatia s Vázquezem v nastaveném čase semifinálové odvety v Madridu posoudil rozhodčí Oliver jako faul a nařídil proti Juventusu pokutový kop.

Rozvášněný Buffon obvinil sudího, že má místo srdce odpadkový koš, a hlavně není osobností, která by měla soudcovat takovýto zápas. Ronaldo totiž nařízenou penaltu v sedmé minutě nastavení proměnil a Juventusu tak nebylo nic platné, že v odvetě smazal tříbrankové manko z prvního utkání.

„Rozumím hněvu Buffona i celého Juventusu, když vypadli z Ligy mistrů po takovéto situaci. Zvláště, když polovina fotbalového světa si pořád myslí, že se o penaltový zákrok nejednalo a druhá je přesvědčena o opaku. Proto bych pochopil i hněv Realu, kdyby Oliver pokutový kop nenařídil a madridské mužstvo pak vypadlo v prodloužení nebo po penaltovém rozstřelu," reagoval na spornou situaci diplomaticky Čeferin.

Reklama