Hlavní obsah

Sešívaní v Edenu přivítají svého pohárového kata, Sparta zamíří za divizním soupeřem

Aktualizováno

Domácí pohár dospěl do třetího kola a v osudí při losu v sídle asociace na Strahově figurovalo také pět klubů, které na začátku sezóny zasáhly do evropských soutěží. Fotbalisté pražské Slavie začnou cestu za obhajobou triumfu v MOL Cupu domácím zápasem s Ústím nad Labem, vedoucím týmem druhé ligy. Sparta nastoupí v Polné, což je páté mužstvo divize D.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Milan Škoda (vlevo) a Stanislav Tecl po vítězství ve finále MOL Cupu

Článek

Letenští teď nejspíš hledají mapu. Najdou v ní, že Polná je město na východě Čech v kraji Vysočina, v okrese Jihlava. Žije zde přibližně 5100 obyvatel. Historické jádro je městskou památkovou zónou.

Pro místní Slavoj jde každopádně o historickou událost. Vůbec poprvé v historii se probjoval do 3. kola domácího poháru. A hned vyfasoval pražskou Spartu. Páté mužstvo divizní tabulky tak přivítá třetí tým nejvyšší soutěže a jednoho z uchazečů o mistrovský titul.

Kouzlo má jistě i duel Slavie s Ústím nad Labem. V Edenu na sebe narazí aktuální lídři dvou nejvyšších soutěží. Pro sešívané je samozřejmě výhodné, že v nabitém podzimním programu mohou pohárový duel odehrát na vlastním trávníku.

Jenže pozor. Slavia na Severočechy narazila v poháru již dvakrát, naposledy před třemi lety, a vzpomínky nemá rozhodně nejrůžovější. V roce 2015 prohrála ve 3. kole Poháru FAČR v Ústí 2:4 (její branky dávali Zmrhal a Škoda, ze současného kádru nastoupili ještě Deli, Frydrych a Souček), v roce 2012 pak ve stejné fázi Poháru České pošty vypadli slávisté s Ústím na penalty po výsledku 2:2 (branky dávali Koreš a Škoda, jedinou penaltu neproměnil Kisel).

A další zajímavosti? Mistrovskou Viktorii Plzeň čeká pouť do Vyškova. Následující kolo také nabídne hornické derby Baníků z Ostravy a Sokolova nebo pražské derby Viktorie Žižkov s Duklou. Úředním hracím termínem je 26. září.

Los 3. kola fotbalového MOL Cupu:
FK Loko Vltavín - FK Teplice
Slavoj Polná - AC Sparta Praha
FC TVD Slavičín - FC Fastav Zlín
MFK Vyškov - FC Viktoria Plzeň
Olympia Radotín - 1. FC Slovácko
FK Baník Sokolov - FC Baník Ostrava
SFC Opava - FC Vysočina Jihlava
1.FK Příbram - FC Sellier & Bellot Vlašim
MFK Karviná - FC MAS Táborsko
Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice
MFK Chrudim - FK Mladá Boleslav
FC Zbrojovka Brno - FC Slovan Liberec
SK Slavia Praha - FK Ústí nad Labem
SK Sigma Olomouc - FK Fotbal Třinec
FK Pardubice - FK Jablonec
FK Viktoria Žižkov - FK Dukla Praha

Reklama

Související témata: