Hlavní obsah

Chrudim - Mladá Boleslav 2:0Krach v MOL Cupu! S pohárem se loučí první prvoligový tým

Krachem skončilo působení fotbalistů Mladé Boleslavi v tomto ročníku MOL Cupu. Středočeši ve třetím kole poháru prohráli 0:2 s druholigovou Chrudimí a stali se prvním vyřazeným prvoligovým celkem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Křapka z Mladé Boleslavi. Ilustrační foto.

Článek

Suverénně postoupil Zlín, který diviznímu Slavičínu nastřílel devět branek a vyhrál 9:3. Na vítězství se hattrickem podílel Alexander Jakubov, po dvou gólech dali Josef Hnaníček s Lukášem Železníkem. Překvapení nedopustil ani Baník Ostrava po vítězství 2:1 nad druholigovým Sokolovem.

Pro Mladou Boleslav jde o nejhorší výsledek v soutěži od roku 2009, kdy skončila ve druhém kole s divizními Živanicemi. Od té doby středočeský klub došel dvakrát do čtvrtfinále, třikrát skončil v semifinále a tři finálové účasti proměnil ve dva triumfy v letech 2011 a 2016.

Chrudim, které ve druhé lize patří až třinácté místo, naopak vyrovnala svůj nejlepší pohárový výsledek. Do osmifinále dosud východočeský celek prošel pouze v sezoně 1997/98, kdy v něm poté vypadl se Slavií.

Mladoboleslavský trenér Jozef Weber neskrýval po vyřazení s nováčkem druhé ligy velké rozladění. "Osobně jsem zklamaný hlavně z předvedeného výkonu. Že se ve fotbale prohraje utkání se soupeřem z nižší soutěže, to se může stát. Chrudim nás však předčila v nasazení a bojovnosti," uvedl v tiskové zprávě Weber.

"Pro některé hráče tímto skončila mistrovská podzimní sezona, neboť prokázali, že nestačí ani na druhou ligu. Výkony některých hráčů proti druholigové Chrudimi jsou pro mě velkým ponaučením," nešetřil Weber kritikou.

3. kolo fotbalového poháru MOL Cupu:
Chrudim - Mladá Boleslav 2:0 (2:0)
Branky: 35. Froněk, 39. Šípek.
Sestava M. Boleslavi: Kamenár - Pauschek, Hůlka, Král, Křapka (46. Ladra) - Hubínek (68. Takács) - Diviš, Kateřiňák, Matějovský (46. Komličenko), Novák - Džafič. Trenér: Weber.
Sokolov - Ostrava 1:2 (1:2)
Branky: 45. Ševčík - 15. Pazdera, 24. Jirásek.
Sestava Ostravy: Budinský - Šindelář, Granečný, Pazdera, Procházka, Mešaninov - Fillo, Hrubý (65. Jánoš), Jirásek, Holzer (71. Fleišman) - O. Šašinka (81. Stronati). Trenér: Páník.
Slavičín - Zlín 3:9 (1:6)
Branky: 28. vlastní Hnaníček, 55. Školník z pen., 65. Fojtů - 27., 40. a 72. Jakubov, 25. a 85. Hnaníček, 33. a 37. Železník, 17. Bačo, 84. Holík.
Sestava Zlína: Šiška - Gajič, Bačo, Hnaníček, Matejov (46. Masař), Libor Holík, Balič, Hronek, Jiráček (46. Slaměnka), Jakubov, Železník (58. Lukáš Holík). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: