Hlavní obsah

Slavia smázla druholigového soka, Dukla dostala lekci od Teplic

Aktualizováno

Pražská Dukla prohrála v osmifinále fotbalového MOL Cupu na domácím hřišti s Teplicemi 1:3. V utkání se blýskl hattrickem střelec Severočechů Martin Jindráček. Obhájce trofeje Slavia bez problému slaví postup do čtvrtfinále, když v Edenu vyhrála nad druholigovou Chrudimí 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie slaví gól v utkání MOL Cupu s Chrudimí.

Článek
Fotogalerie

Dukla má za sebou první díl dvojboje s Teplicemi a pohárová bitva pro Pražany nedopadla dobře. Tým z Julisky prohrál 1:3. Oba soupeři se na Julisce potkají i příští pátek v rámci 16. ligového kola. Teplice v minulých kolech vyřadily jiné pražské týmy Admiru a Loko Vltavín, nyní se tedy poroučí ze hry i další celek z hlavního města. Dukle, která je v ligové tabulce poslední, se nepovedlo vrátit hostům ze severu Čech debakl 2:5 z úvodu sezony.

Na Julisce tentokrát řádil teplický střelec Martin Jindráček, jenž zaznamenal hattrick. Až v 86. minutě korigoval výsledek Brandner trefou na konečných 1:3.

Slavia si nedělní výhrou 3:1 nad Zlínem vytvořila v čele prvoligové tabulky dvoubodový náskok před mistrovskou Plzní. V poháru pak potvrdila roli favorita proti druholigové Chrudimi. I bez řady marodů a bez reprezentantů vyhrála 3:1. Pražané vedli už 3:0, až pak soupeř z druhé ligy korigoval výsledek.

Do čtvrtfinále poháru už postoupily Karviná, Ostrava, Bohemians 1905, Olomouc a Liberec. Osmifinále se dohraje ve středu 28. listopadu, kdy Opava hostí pražskou Spartou.

Osmifinále MOL Cupu
Dukla - Teplice 1:3
Branky: 86. Brandner - 11., 45. a 64. Jindráček. Rozhodčí: Královec - Pospíšil, Kožár. Bez karet. Diváci: 374.
Dukla: Hruška - Miloševič, Ostojič, Bezpalec, Chlumecký - Bilovský, Kott (66. Breda), Doumbia (76. Mentberger), Podaný - Djuranovič, Schranz (66. Brandner). Trenér: Skuhravý.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Hošek, Hyčka - Moulis, Soungole, Kučera (73. Kodad), Trubač (84. Knapík) - Hora, Jindráček (74. Vošahlík). Trenér: Hejkal.
Slavia - Chrudim 3:1
Branky: 11. Sýkora, 22. Hušbauer z pen., 68. Frydrych - 70. Vašulín.
Slavia: Kovář - Frydrych, Jugas, Deli, Zelený - Hušbauer, Traoré - Baluta (66. Matoušek), Sýkora (89. Vaněk), Olayinka - Škoda (66. Mešanovič). Trenér: Trpišovský.

Reklama