Hlavní obsah

Baník zvládl prodloužení a je v semifinále poháru, Klokani vyřadili Sigmu

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians vyhráli ve středečním čtvrtfinále MOL Cupu nad Sigmou Olomouc 1:0. Vítěznou trefu Klokanů zaznamenal v 77. minutě Vaníček. Ve druhém čtvrtfinále Baník Ostrava zvítězil až po prodloužení nad Slovanem Liberec 2:1. O postupu Baníku rozhodl střídající útočník Ondřej Šašinka ve 102. minutě. Zbývajícími semifinalisty jsou Sparta a Slavia.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Obránce fotbalového Baníku Ostrava Václav Procházka a liberecký útočník Libor Kozák sledují, jak zasahuje brankář Ostravy Viktor Budinský ve čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Semifinále fotbalového MOL Cupu zatím opanovaly pražské týmy. K pražským S se ve středu přidali v Ďolíčku Klokani, kteří vyhráli nad Sigmou Olomouc 1:0. Duel někdejších trenérských kolegů (kouč Bohemians 1905 Martin Hašek a olomoucký Václav Jílek se znají ze společného působení ve Spartě), rozhodla trefa Antonína Vaníčka ze 77. minuty.

Ostrava z posledních pěti ligových kol uhrála jen bod, a proto brala pohárový souboj s Libercem jako možnost napravit nezdary. Baníku se to nakonec povedlo. Sice doma rychle prohrával, ale ještě před poločasem rozjásal ostravské fanoušky vyrovnávací trefou Milan Baroš. Zápas pak dospěl do prodloužení, v němž domácí tým rozhodl o postupu. Ve 102. minutě překonal libereckého gólmana Ondřej Šašinka.

Kvarteto semifinalistů má tedy složení: Sparta, Slavia, Bohemians a Baník Ostrava. Losování semifinálových dvojic se uskuteční v pátek.

Čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu:
Ostrava - Liberec 2:1 po prodloužení
Branky: 43. Baroš, 102. O. Šašinka - 16. Sýkora.
Bohemians 1905 - Olomouc 1:0
Branka: 77. Vaníček.

Reklama

Související témata: