Hlavní obsah

Sparta zaváhání nepřipustila, přes Klokany postupuje v Poháru dál

PRAHA

V rámci 4. kola Poháru ČMFS zvítězila Sparta na svém stadiónu nad vršovickou Bohemkou 2:0. O góly se postarali Kisel a Libor Došek, který tři minuty před koncem utkání vnesl klid do sparťanských řad, když využil zaváhání hostující obrany. Sparta tak postupuje do čtvrfinále Poháru ČMFS.

Článek

Po počátečním zastřelování na obou stranách přišla 20. minuta a kapitán domácích Zdeněk Pospěch po centru z levé strany vystřelil tvrdou ránu na hostujícího brankáře Sňozíka. Vršovický gólman stál ovšem na svém místě a míč bez problémů do svých rukavic lapil.

Po půlhodině hry se dostal k nebezpečné střele na Grigara vršovický Adam. Stejně jako jeho spoluhráči, i on zkusil z pětadvaceti metrů vystřelit, a tentokrát letenského gólmana hodně vystrašil, když jeho střelu musel na dvakrát krotit.

Přišla 36. minuta a s ní zpracování Slepičky před pokutovým územím. Hráči Bohemians 1905 se snažili sparťanského útočníka zastavit tak aktivně, až si počínali nedovoleně. Ke standardní situaci se postavil domácí Kisel, který prostřelil jak postavenou zeď tak bezbranného Sňozíka. Sparta vedla 1:0.

Kulič střílel jen do boční sítě

Druhý poločas začal mírným náporem domácích, ovšem po rohovém kopu hostí měl hostující útočník Matůš blízko k vyrovnání. Kolem první čtvrthodiny druhého poločasu si domácí fotbalisté vytvořili tlak a obzvlášť Doškova hlavička v 61. minutě volala po zvýšení skóre.

Neuběhlo ani pět minut a na Sňozíka se valil další útok. Tentokrát měl na kopačkách míč reprezentant Kulič, ale jeho střela skončila jen v boční síti Sňozíkovy branky. Vršovický gólman měl zásluhu také na tom, že domácí po hodině hry nevedli o více branek. Limberský měl totiž v krátké době dva slibné pokusy na překonání vršovického brankáře, ovšem ten si při jejich bránění počínal bravurně.

Obrovská příležitost k vyrovnání se naskytla v 74. minutě. Po brejku Kunáška se ve velké šanci ocitl hostující Bartek a sparťané mohli být vděčni Grigarovi, že domácí neinkasovali. Naopak, v 87. minutě se podařilo Liboru Doškovi po zaváhaní hostující obrany navýšit skóre na 2:0 a tím poslat Spartu do čtvrtfinále Poháru ČMFS.

AC Sparta Praha - Bohemians 1905 2:0 (1:0)
Branky: 37. Pospěch, 87. Došek. ŽK: Kladrubský (Sparta) . Rozhodčí: Příhoda, Zlámal, Lhoták. Diváci: 4022.
AC Sparta Praha: Grigar - Pospěch, Brezinský, Kadlec, Kolář - Žofčák (46. Došek) Kladrubský, Kisel, Matušovič (82. Zeman) - Slepička (68. Kolář), Kulič
Bohemians 1905: Sňozík - Císař, Pávek, Turtenwald, Kunášek - Kotyza, Cirhan, Adam, Bartek (84. Květoň) - Matůš (53. Škoda), Polodna

Reklama

Související témata: