Hlavní obsah

Na nejlepší český tým Slavii jsme neměli, přiznal trenér Dejmal

SEZIMOVO ÚSTÍ

V dobré náladě odjíždějí fotbalisté pražské Slavie ze Sezimova Ústí, na hřišti třetiligového soupeře vyhráli ve 4. kole Poháru ČMFS 4:0. Domácí se sešívanými dlouho drželi krok. „Slavia je u nás nejlepší mužstvo,“ řekl na rovinu po utkání kouč domácích Jindřich Dejmal, jenž v polovině devadesátých let právě Slavii vedl.

Článek

K překvapení se na půdě třetiligového týmu schylovalo již v 6. minutě, kdy se domácím sice podařilo překonat slávistického náhradníka v bráně Diviše, pro ofsajdové postavení ale rozhodčí branku neuznali. „Tento gól by pro nás byl povzbudivější, ale nemyslím si, že by na konečném výsledku něco změnil,“ netajil svou upřímnost Dejmal.

Očekávaný scénář se začal odvíjet ve 20. minutě, kdy si na centr z pravé strany nejlépe vyskočil Makedonec Toleski, jenž hlavou otevřel skóre utkání. Ve druhé půli navýšil skóre střelou po zemi po přihrávce Černého Volešák. Situace se opakovala o chvíli později, když se v roli nahravače objevil Tomáš Necid, který v závěru sám pečetil skóre na 4:0 pro hosty.

„Přijeli jsme pro postup,což se nám podařilo.V prvním poločase jsme nehráli to, co jsme chtěli. Soupeře jsme nechali zahrávat spoustu standardních situací. V poločase jsme si k tomu něco řekli. Ve druhé půli jsme začali více kombinovat a hráli jsme lépe,“ zhodnotil zápas slávistický trenér Karel Jarolím. „Nechtěli jsme si připustit, že bychom nepostoupili. Nechtěli jsme dát soupeři šanci, aby se dostal do utkání,“ dodal.

Ne se vším byl Jarolím spokojený

Jak kouč sešívaných před zápasem sliboval, tak činil. Do utkání postavil hned několik hráčů širšího kádru, sám ovšem uznal, že jeho tým začal hrát lépe až když do hry postupně přišli Černý, Šmicer a Necid. „Myslím si, že hráči z našeho širšího kádru, kteří do utkání nastoupili od začátku, mají na víc,“ netajil své rozpaky po vyhraném duelu Jarolím.

„Byl jsem spokojený s prvními sedmdesáti minutami. Slavia je dnes nejlepší tým u nás. Má na to dobré hráče. Střídají fotbalisté hostům ve druhém poločase výrazně pomohli, naši hráči na ně už fyzicky nestačili,“ zhodnotil domácí trenér Dejmal. „Druhý obdržený gól nás hodně srazil na kolena. Jeden z našich zkušených hráčů chtěl dělat kličku patnáct metrů od vlastní brány, to nejde,“ dodal na závěr domácí trenér, jenž o víkendu paradoxně vyjíždí k utkání ČFL znovu na Slavii, kde se ovšem utká s její rezervou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články