Hlavní obsah

Březová má strach, Hradec v poháru postoupil bez boje

Praha

Fotbalisté Hradce Králové jsou prvním postupujícím týmem z druhého kola MOL Cupu. Zápas, který měli sehrát 15. září na hřišti západočeské Březové, byl zrušen, protože domácí divizní tým z poháru odstoupil.

Foto: fchk.cz

Fotbalisté Hradce Králové prošli do dalšího kola bez boje (archivní foto)

Článek

„Nebudeme hrát pohárový zápas proti Hradci kvůli nebezpečí zastavení činnosti klubu v rozjeté sezoně z důvodu rozšíření nemoci covid-19," stojí ve stanovisku vedení klubu Olympie Březová uveřejněném na klubovém webu. Lze ale předpokládat, že hlavním důvodem je finanční náročnost otestování na koronavirus, které je v MOL Cupu povinné pro všechna mužstva před zápasy se soupeři z profesionálních soutěží.

Cena jednoho testu činí téměř dva tisíce korun a podrobit se mu musí všichni, kteří budou uvedeni v zápise o utkání a pro klub ze dna divizní tabulky by to byl citelný zásah do nastaveného rozpočtu. Už v prvním kole takto z poháru odstoupily další divizní celky Rýmařov, Slavičín i Hranice, aby nemusely před zápasy s druholigovými týmy platit za testy na koronavirus.

Devět mužstev z první ligy, které ve 2. kole naskočí do MOL Cupu, se představí na hřištích týmů ČFL a MSFL. Další dvě, ostravský Baník i budějovické Dynamo potkají divizní soupeře a zbývající Karviná dokonce tým z moravskoslezského přeboru. Pardubice už vypadly na hřišti Kolína a pětice účinkujících v evropských pohárech (Slavia, Plzeň, Sparta, Liberec, Jablonec) se zapojí až v říjnovém 3. kole.

Rozpis utkání 2. kola MOL Cupu
Neděle 13. 9., 16.00 h:
Vrchovina–Jihlava.
Úterý 15. 9., 16.00 h:
Benešov–Teplice
Frýdek-Místek–Blansko
17.30 h:
Kroměříž–Opava
Středa 16. 9., 16.00 h:
Povltavská FA–Táborsko
Domažlice–Ústí nad Labem
Srbice–Vlašim
Motorlet Praha–MFK Chrudim
Velvary–Bohemians Praha 1905
Sparta Kolín–Viktoria Žižkov
Loko Vltavín–1.FK Příbram
Aritma Praha–Dukla Praha
Vysoké Mýto–Přepeře
Český Brod–Chlumec nad Cidlinou
Velké Meziříčí–Prostějov
Ústí nad Orlicí–Fastav Zlín
Petřkovice–Sigma Olomouc
Unie Hlubina–MFK Karviná
Znojmo–Líšeň
Hlučín–Třinec
Rosice–Zbrojovka Brno
Frenštát pod Radhoštěm–Baník Ostrava
Vyškov–Slovácko
Středa 23. 9., 17.30 h:
Baník Most-Souš–Dynamo České Budějovice.
Oficiální termín zatím nemají zápasy Hostouň–Mladá Boleslav a Karlovy Vary–Vyšehrad kvůli karanténě Hostouně a Vyšehradu.

Reklama