Hlavní obsah

Liberecký Šilhavý chválí Hadaščoka, oželí odchod Dejmka a těší se na Převýšov

Výborná forma mladého útočníka Vojtěcha Hadaščoka, postup v domácím poháru a odchod stopera Radka Dejmka do Belgie. To jsou hlavní témata libereckého fotbalu v těchto dnech. Vyjádřil se k nim v rozhovoru pro Sport.cz i trenér Jaroslav Šilhavý, který v nynější reprezentační pauze chystá tým na příští ligový zápas v Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního libereckého gólu proti Hradci Králové Vojtěch Hadaščok (vlevo) a Jiří Štajner.

Článek

Co jste říkal na střelecké představení Hadaščoka ve středečním duelu s Hradcem Králové?

Vojta Hadaščok byl na evropském šampionátu devatenáctek, ale pak v naší lize skoro nehrál. Dal jsem mu proto šanci v poháru a uvedl se velmi dobře. Prokázal, že je rychlostně i technicky vybavený. Dvakrát se prosadil v koncovce, navíc po faulu na něj jsme kopali penaltu, po níž padl další gól. Pracoval dobře a jsem s ním spokojený. Řekl si o místo v sestavě i pro nejbližší ligový zápas. V útoku máme i díky Hadaščokovi solidní konkurenci, což je vždycky pozitivní.

Jste v osmifinále Ondrášovka Cupu. Jak to berete?

Samozřejmě jsme rádi, že s Hradcem nedošlo k nějakým komplikacím, co se týče našeho postupu. Zápas jsme měli v režii a nebýt lehkomyslnosti v některých fázích utkání, mohli jsme vyhrát i výrazněji než 3:1.

Nyní narazíte na pohárovou senzaci - tým Převýšova, který šokoval tím, že vyřadil pražskou Slavii. To jste určitě nečekali...

To tedy ne. Všude se hovořilo o tom, že vítěz duelu Liberec - Hradec půjde proti Slavii, a najednou je to všechno jinak. Věřím, že se nám proti Převýšovu nepřihodí to, co Slavii. Nechci nikoho podceňovat, stát se může cokoliv, ale jelikož se hraje na dva zápasy, doufám, že tuhle sérii zvládneme.

Proč jste z kádru uvolnili Dejmka?

V klubu byl třetím rokem a plnil většinou funkci třetího stopera. Po přípravě bylo zřejmé, že se znovu nedostane do základní sestavy. Radek Dejmek ale chtěl hrát, a tak jsme se dohodli, že pokud přijde nějaká nabídka pro něj i pro klub, může odejít. Nakonec míří do týmu nováčka belgické ligy OH Leuven. Předpokládám, že to pro něj bude dobrá sportovní i životní zkušenost.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín