Hlavní obsah

Kúdela slavil s africkými spoluhráči, šéfa Slavie Tvrdíka to dojalo

Plzeň/Praha

Kauza stopera pražské Slavie Ondřeje Kúdely ještě stále definitivně neutichla. Ostatně údajnou rasistickou urážku na adresu záložníka Rangers Glena Kamary odvolací komise UEFA projedná příští týden. Čtvrteční triumf sešívaných v MOL Cupu a následné oslavy ale ukázaly, že mezi obráncem české reprezentace a jeho klubovými spoluhráči tmavé pleti žádné napětí nepanuje. Důkazem je fotografie, která vznikla na hrací ploše Doosan Areny při pózovaní s trofejí pro vítěze. Nad snímkem se na sociální síti Twitter rozplýval i boss klubu z Edenu Jaroslav Tvrdík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha (zleva) Alexander Bah, Júsuf Hilál, Oscar Dorley, Peter Olayinka, Ondřej Kúdela, Ibrahim Traoré, Simon Deli a Abdallah Sima oslavují triumf ve finále MOL Cupu.

Článek

Kúdelova právní bitva o účast na EURO se blíží. Reprezentační obránce se proti desetizápasovému trestu odvolal a ve středu ho čeká ústní projednání před Odvolací komisí Unie evropských fotbalových asociací (UEFA).

Ať už slyšení dopadne jakkoliv, pozitivní zprávou pro sešívané fanoušky je, že kabina drží pohromadě.

„Tohle je pro mě slávistická fotka roku. Nad všechny poháry. Skutečná Slavia, klub pro všechny. Jsem na naše hráče nesmírně hrdý! Bravo borci," okomentoval zmiňovanou fotografii z oslav Tvrdík.

Slavia ve finále MOL Cupu porazila domácí Viktorii 1:0 gólem střídajícího Simy. Sešívaní tak získali druhý double ve třech letech.

Oči českých fotbalových fanoušků se tak již pomalu ale jistě začínají upínat k evropskému šampionátu, který je na programu na přelomu června a července. Jestli český tým na EURO pojede s Kúdelou, nebo bez, se veřejnost dozví už brzy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Zruší podle vás Odvolací komise UEFA Kúdelovi desetizápasový trest za údajnou rasistickou urážku?
Ano
34 %
Ne
66 %
Celkem hlasovalo 9663 čtenářů.

Reklama