Hlavní obsah

Musím si seřídit hlavu, láteřil Řezníček, přestože dal první gól za Spartu

Praha

Jen deset minut v základní sestavě mu trvalo, než vstřelil svůj první gól za fotbalovou Spartu. Jinak byl ovšem útočník Jakub Řezníček trochu nešťastnou postavou úvodního duelu čtvrtfinále Poháru FAČR s Jabloncem (2:1). Tři další šance totiž hlavou zahodil. „Zazdil jsem to,“ kál se Řezníček navzdory potlesku diváků, který ho ze hřiště vyprovázel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Jakub Řezníček (vpravo) slaví se spoluhráčem Lukášem Marečkem gól proti Jablonci v úvodním čtvrtfinálovém duelu Poháru FAČR.

Článek
Fotogalerie

Jaké máte pocity z rozporuplného zápasu?

Na jednu stranu mám radost, že jsem se trefil hned v prvním zápase, kdy jsem nastoupil v základní sestavě. Jenže gólů mohlo být víc, takže jsem nakonec zklamaný. Myslím, že jsem to zazdil.

Když jste v závěru střídal, diváci vám tleskali.

To mě těší. Zahozené šance mě ovšem i tak mrzí.

Hrál jste místo kapitána Davida Lafaty. Máte dojem, že jste ho zastoupil?

To je otázka hlavně pro trenéra. Snažil jsem se podat co nejlepší výkon. Moc jsem toho v poslední době nenahrál, ale cítil jsem se na hřišti dobře. Snad jsem to zvládl.

Až na šance hlavou. Potřebujete ji tedy ještě seřídit?

Asi jo... Musím na tom zapracovat, třikrát jsem hlavou dal vedle. Nejvíc mě mrzí tutovka ve druhém poločase. Byl jsem před brankářem úplně sám, ale lekl se ofsajdu. Strašně moc jsem chtěl a zavřel oči, abych to propálil. Takhle to dopadlo...

Jste pěkně pokopaný, s jabloneckými stopery jste si nic nedarovali.

Mě bolí každý zápas, já takhle hraju. Když něco rozdám, musím taky umět přijmout. S Víťou Benešem si na hřišti vždycky nadáváme, ale po zápase už je to v pohodě. Oba hrajeme tvrdě, žádná zákeřnost.

Vzhledem k převaze a počtu šancí je pro vás výsledek 2:1 komplikací do odvety, že?

Tak to neberu. V Jablonci očekávám podobný zápas. Půjde o to, abychom tam vstřelili branku. Pak bychom měli klid. Po prvním zápase si myslím, že bychom měli postoupit.

Reklama

Související témata: