Hlavní obsah

Jablonec - Sparta 2:0Sparta schytává rány ze všech stran, Jablonec nakročil do finále poháru

Spanilou pohárovou jízdu do čtvrtfinále Evropské ligy střídá hořký finiš sezóny na domácí scéně. Tři dny po citelné ligové porážce s Plzní (0:3) nezvládli fotbalisté pražské Sparty ani vstup do semifinále MOL Cupu, poháru FAČR. Jablonec jim na Střelnici uštědřil porážku 2:0 a rázně tak vykročil do teplického finále. Odveta se hraje za týden na Letné.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují z branky, kterou vstřelili Spartě. Vpravo smutný záložník Letenských Lukáš Mareček.

Článek
Fotogalerie

Letenští už zřejmě nechtějí do konce sezóny sehrát ani jeden zápas, v němž by vedli. Jak jinak si vysvětlit, že první gól inkasovali také na Střelnici - již v osmém soutěžním utkání v řadě.

Již v 7. minutě musel Kováč zatáhnout záchrannou brzdu na unikajícího Tecla a domácí se hodně zlobili, že nebyl vyloučen. Kapitán Sparty viděl jen žlutou kartu, a tak si Jablonec musel sjednat nápravu sám. Míč si postavil Greguš a z přímého kopu náramně otevřel skóre. Ten samý hráč dal Spartě gól i v jarním ligovém duelu na Letné.

Sparta do Jablonce nepřivezla zraněného Lafatu či Bičíka, jen na lavičce začali Dočkal, Krejčí nebo Juliš. Po inkasovaném gólu držela častěji míč, její úsilí však bylo hodně nepřesné. Naopak Doležal měl na druhé straně tutovku, udělal kličku i brankáři Štěchovi, pak ale trefil jen boční síť.

Druhý poločas začal podobně jako první. Hned pět minut po přestávce ztrestal Trávník umístěnou střelou zmatky ve sparťanské obraně. To už měli hosté na hřišti Krejčího i Juliše.

Velkou šanci spálil ještě jablonecký Masopust. Sparta sice v závěru měla platonickou převahu, žádnou velkou gólovou příležitost si už ovšem nevytvořila.

Úvodní utkání semifinále fotbalového MOL Cupu:
FK Jablonec - Sparta Praha 2:0 (1:0)
Branky: 8. Greguš, 50. Trávník. Rozhodčí: Ardeleánu - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Karavajev, Hübschman - Kováč, Costa. Diváci: 1986.
Jablonec: Hrubý - Kysela (34. Beneš), Pernica, Rossi, Karavajev - Hübschman - Masopust, Greguš, Trávník (82. Mihálik) - Doležal (64. Pospíšil), Tecl. Trenér Frťala.
Sparta: Štěch - Brabec, Kováč (46. Juliš), Costa - Mareček, Vácha, Frýdek, Matějovský, Jiráček (46. Krejčí) - Fatai (69. Sáček), Konaté. Trenér Ščasný.

Reklama

Související témata: