Hlavní obsah

Ščasný po prohře v Jablonci: Když uděláme pohár, a v lize neskončíme druzí, je to malér!

Další sezóna bez jediné trofeje. S tímto stavem se pomalu smiřují fotbalisté pražské Sparty, přestože v Evropské lize došli až do čtvrtfinále. V domácí soutěži už nemají nárok na mistrovský titul a po porážce 0:2 v Jablonci v úvodním semifinále MOL Cupu se jim rozplývá naděje i na zisk poháru. „Chceme o pohár ještě zabojovat, ale nemůžeme si rozhodně dovolit neskončit v lize druzí,“ říká trenér Zdeněk Ščasný rezolutně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní fotbalisté Sparty Marek Matějovský (vpravo), Marek Štěch (uprostřed) a Lukáš Mareček po utkání semifinále MOL Cupu s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Porážka 0:2 v Jablonci, to je dost mizerný výchozí stav pro odvetu.

Výsledek není samozřejmě příznivý. Poslední naše zápasy se sobě podobají jeden jako druhý. Kontrolujeme hru, jenže každá šance soupeře skončí gólem. Oni pak hrají z bloku a brání, nám chybí pohyb. Ano, výsledek není optimální.

Není alarmující, že jste v osmém soutěžním zápase v řadě inkasovali gól jako první?

To je jistě k zamyšlení. Zápasy začínáme špatně, hodně rychle inkasujeme... Kdybych věděl, čím to je, odstranili bychom to. Něco mě i napadá, ale nechám si to pro sebe. Nechci hráčům hledat alibi.

Nezačíná mít Sparta obavy, zda si je za daného stavu schopná v klidu pohlídat druhou ligovou příčku zaručující kvalifikaci Ligy mistrů?

Nevím, zda mají hráči nějaké obavy. Každopádně musíme ligové zápasy dohrát úplně jinak než pohárový v Jablonci! A musíme si druhé místo uhrát sami.

Z poháru jste ještě nevypadli, je to poslední trofej, kterou můžete získat. Reprezentant Vácha ovšem říká, že fanoušky Sparty stejně zajímá jen mistrovský titul. Co vy na to?

Bez komentáře... Když uděláme pohár, a neskončíme v lize druzí, je to malér. Nesnáze potkávají i jiné kluby po zátěži v Evropě. Chceme o pohár ještě zabojovat, ale nemůžeme si rozhodně dovolit neskončit v lize druzí!

Proč vám v Jablonci chyběl kapitán Lafata?

David marodí, má horečku. V Teplicích stejně kvůli kartám nemůže hrát, pak už snad bude připravený.

Jak jste byl spokojený s brankářem Štěchem, který na jaře chytal poprvé?

Byl u prvního gólu, přímý kop šel na jeho stranu. Pak chytal slušně na to, že letos se dostal do branky poprvé. Nevyčítal bych mu to.

Reklama

Související témata: