Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Jablonec 2:0Boleslav má trofej, jásá i Slavia. Na Jablonec Evropa nezbyla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Chramosta 1 : 0
74. Ščuk 2 : 0
Záznam online reportáže

Teplice
Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi se stali vítězi fotbalového MOL Cupu, ve středečním finále v Teplicích porazili 2:0 Jablonec. Středočeši měli zásluhou 4. místa v lize jistotu 2. předkola Evropské ligy, díky pohárovému triumfu si polepšili na 3. předkolo. Obrovskou radost udělali Slavii, která se jako pátý tým nejvyšší soutěže kvalifikovala do 2. předkola Evropské ligy. Červenobílí se v pohárech představí poprvé od sezóny 2009/2010. Poraženého Jablonce se poháry týkat nebudou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trofej za vítězství ve finále MOL Cupu se fotbalistům Mladé Boleslaví rozpadla pod rukama.

Článek
Fotogalerie

O výhře Boleslav rozhodla dvěma údery ze 71. a 74. minuty. Vedení jí zajistil ze samostatného úniku střídající Jan Chramosta, který byl v tu chvíli na trávníku necelé 3 minuty. Krátce po něm se trefil po přímém kopu Rady z voleje Jasmin Ščuk. Boleslav tak Jablonci oplatila finálovou porážku z roku 2013, kdy nezvládla penaltový rozstřel. V domácím poháru slaví druhý triumf v klubové historii (2011 a 2016).

Do zápasu vstoupil lépe Jablonec. Hned ve 3. minutě se útočník Doležal probil do velkého vápna a vyslal na gólmana Šedu tvrdou ránu. Po 20 minutách vyzkoušel pozornost Šedy hlavičkující Mingazov. Ten samý hráč zakončoval vzápětí hlavou ze solidní pozice, netrefil ovšem branku. Mingazov pak dvakrát po sobě upadl v pokutovém území, penalty se však u hlavního rozhodčího dožadoval marně.

Boleslavští zahrozili až v závěru prvního poločasu. Nejprve rána Jánoše z 30 metrů prosvištěla těsně nad břevnem, poté si na přetažený centr Kysely naskočil Kalabiška, brankář Hrubý výtečným zákrokem lapil jistý gól.

Po přestávce se dva a půl tisíce diváků na Stínadlech dlouhý čas nudily, dění na hřišti se odehrávalo výhradně mezi šestnáctkami. Vládla opatrnost, hlavní snahou bylo neinkasovat.

Pak však z ničeho nic přišla nádherná akce Boleslavi, kterou gólově vyšperkoval Chramosta, poté dal na vítězství Středočechů definitivní razítko Ščuk.

Finále MOL Cupu, fotbalového poháru FAČR v Teplicích:
FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 2:0 (0:0)
Branky: 71. Chramosta, 74. Ščuk. Rozhodčí: Hrubeš - Hock, Pospíšil - Příhoda, Nenadál. ŽK: Jánoš, Kúdela, Šeda, Magera - Doležal. Diváci: 2543.
M. Boleslav: Šeda - Kysela, Kúdela, Čmovš, Fleišman (87. Pauschek) - Ščuk, Rada - Jánoš (68. Chramosta), Čermák, Kalabiška - Magera (90. Takács). Trenér: Jarolím.
Jablonec: Hrubý - Karavajev, Pernica, Rossi, Hybš - Hübschman - Masopust, Greguš, Pospíšil (72. Trávník), Mingazov (78. Wágner) - Doležal (83. Mihálik). Trenér: Frťala.

Reklama