Hlavní obsah

Karviná - Dukla 2:2 po prodl., na pen. 4:2Karviná udolala Duklu v penaltách a prošla do čtvrtfinále poháru

Karviná
Aktualizováno

Předposledním postupujícím do čtvrtfinále MOL Cupu se stali fotbalisté Karviné, kteří na svém stadiónu porazili v prvoligovém souboji Duklu v penaltovém rozstřelu. V základní hrací době skončilo utkání nerozhodně 1:1, v prodloužení oba týmy po jednom gólu přidaly a postupové rozuzlení tak přinesly až kopy z jedenáctimetrové vzdálenosti.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Marek Janečka z Karviné (vlevo) se raduje se spoluhráči z gólu proti Dukle.

Článek

„Penalty sice rozhodly, ale tam jsme postup neztratili. Prohráli jsme si ho v normální hrací době. Měli velkou motivaci postoupit dál, ale na hřišti to vůbec nebylo vidět. Nehráli jsme dobře," zlobil se kapitán Dukly Marek Hanousek.

Jeho tým přitom začal rozstřel lépe, protože Hroššo chytil střelu domácího Eismanna. Na další čtyři pokusy, včetně rozhodující střely Dreksy, si už ani nesáhl. A protože na straně hostů skórovali jen Hanousek a Olayinka, mohli slavit domácí. „Jsme mezi osmičkou nejlepších, a to je pro nás obrovský úspěch. Máme na jaře pořád o co hrát jak v lize, tak v poháru," radoval se asistent trenéra v týmu ligového nováčka Josef Mucha.

I on ale připustil, že rozhodnuto už mohlo být dříve. „Byli jsme tentokrát lepší než Dukla, bohužel jsme ji pokaždé nechali vyrovnat. Především ten gól v prodloužení byl zbytečný. Měli jsme to už udržet. Stále jsme se ale snažili být aktivní a hrát dopředu, ale soupeř nám vzal míč a střelou z velké dálky srovnal," popisoval Mucha. Poslední osmifinálový duel MOL Cupu mezi Táborskem a Libercem byl pro nezpůsobilý terén odložen.

Osmifinále českého fotbalového poháru - MOL Cupu:
MFK Karviná - Dukla Praha 2:2 po prodl. (1:1, 0:0), na penalty 4:2
Branky: 57. Panák, 115. Janečka - 67. Edmond, 118. Považanec. Penalty proměnili: Moravec, Janečka, Puchel, Dreksa - Hanousek, Olayinka. Neproměnili: Eismann - Preisler, Beauguel. Rozhodčí: Dubravský - Kotík, Caletka. ŽK: Dreksa - Smejkal. Diváci: 1072.
Karviná: Pindroch - Holík, Dreksa, Koštál, Eismann - Šisler (59. Galuška), Smrž - Moravec, Budínský (65. Nimely), Puchel - Panák (75. Janečka). Trenér: Weber.
Dukla: Hroššo - Juroška, Smejkal, Šimůnek (29. Považanec), Podaný (103. Olayinka) - Hanousek, Čajič, Bezpalec - Manzia (64. Edmond), Beauguel, Preisler. Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.