Hlavní obsah

Piták zaplatí Rolkovi večeři

HRADEC KRÁLOVÉ

Hrdinou středeční pohárové bitvy mezi Hradcem Králové a pražskou Slavií byl východočeský dlouhán Adrian Rolko. Nepřekonatelný ve vzduchu, obětavý a navíc autor krásné branky, která rozhodla o překvapivém vyřazení favorizované Slavie.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Kapitán Slavie Karel Piták (vlevo na archivním snímku).

Článek

"Michal Šmarda chtěl kopat trestný kop na přední tyč, řekl jsem mu, aby to přetáhl k té zadní. Spoluhráči dobře stáhli bránící hráče a já tam byl sám. Trefil jsem to parádně, ale byl v tom i kus štěstí," liboval si autor gólu.

"Přál bych si v semifinále někoho sem k nám, protože tu máme skvělé diváky. Je jedno, kdo to bude. Tohle vítězství nás určitě může psychicky nakopnout v boji o postup do první ligy," dodal. Výhra nad Slavií pro něj byla dvojnásobná...

"Vsadili jsme se s Karlem Pitákem o večeři. Teď by mohla být dvojnásobná nebo lepší, protože jsem dal gól, který rozhodl. Co si dám, to ještě nevím," liboval si ve středu dvojnásobně vítězný Rolko.

"Adrianovi blahopřeji k postupu i vítězství v sázce. Na večeři zajdeme po sezóně," sportovně gratuloval královehradecký odchovanec Karel Piták. "Propásli jsme první půli a ve druhé jsme marně dobývali královehradecký obranný val. Přes Rolka jsme se nedostali. Diváci tu byli báječní. Nám nezbývá, než bojovat o pohárovou Evropu v lize," dodal.

Reklama

Související témata: