Hlavní obsah

Slavia - Karviná 5:2Slavia je posledním semifinalistou poháru

Praha

Fotbalisté Slavie i v obměněné sestavě přestříleli Karvinou 5:2 a stali se posledními semifinalisty domácího poháru MOL Cupu. Za druhý tým ligové tabulky se ve čtvrtfinále postupně trefili Michal Frydrych, Bosňan Jasmin Ščuk, Turkmén Ruslan Mingazov, Stanislav Tecl a Jan Bořil, hosté se prosadili díky gólu Tomáše Wágnera a vlastní brance Michaela Lüftnera. Ligovému nováčkovi z Karviné nevyšla odveta za sobotní porážku od Slavie 1:2 v nejvyšší soutěži.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Michal Frydrych ze Slavie se raduje z gólu v pohárovém utkání s Karvinou.

Článek
Fotogalerie

Slavia postoupila do pohárového semifinále

Přemysl Kovář

Červenobílí postoupili mezi nejlepší čtyři celky poháru poprvé od sezony 2010/11 a doplnili obhájce trofeje Mladou Boleslav, Zlín a druholigovou Opavu. Los semifinále proběhne ve čtvrtek v Praze.

Trenér Slavie Šilhavý udělal oproti sobotnímu duelu šest změn v základní sestavě. Poprvé v soutěžním zápase dostala šanci zimní posila brankář Kovář a také v karvinském dresu si zachytal náhradní gólman Pindroch.

Hosté začali nebojácně, ale po čtvrthodině přebrala iniciativu Slavia. Ščukova tečovaná střela ještě skončila těsně mimo, ale ve 24. minutě už se pohotově k tyči z odraženého balonu trefil obránce Frydrych.

Za deset minut hosté srovnali, když po povedené kombinaci doklepl míč do sítě Wágner, který skóroval i ve víkendovém ligovém duelu. Domácí si ale vzali hned za čtyři minuty vedení zpět. Technickou střelou zpoza vápna se prosadil Ščuk a dal svůj první soutěžní gól za Slavii.

I po pauze pokračoval ofenzivní fotbal. Po Ščukově kolmici šel Mingazov ve 49. minutě sám na Pindrocha a překonal ho dloubákem. Hned za pět minut ale Karviná snížila, když si Lüftner srazil balon do vlastní sítě.

Slezané pak dvakrát nevyužili šanci na vyrovnání a Pražané je ztrestali dalšími dvěma góly. Nejprve v 63. minutě zblízka dorazil míč do opuštěné branky Tecl a stejně jako Ščuk si připsal první soutěžní trefu za Slavii. Za čtyři minuty pak Bořil zvýšil na 5:2 poté, co Pindroch vyrazil Mingazovův tvrdý pokus.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru - MOL Cupu:
Slavia Praha - MFK Karviná 5:2 (2:1)
Branky: 24. Frydrych, 38. Ščuk, 49. Mingazov, 63. Tecl, 67. Bořil - 34. Wágner, 54. vlastní Lüftner. Rozhodčí: Berka - Pochylý, Polák. ŽK: Mingazov - Wágner, Budínský. Diváci: 4438.
Slavia: Kovář - Frydrych, Bílek, Lüftner, Bořil - Ngadeu - Tecl (64. Van Buren), Hušbauer, Ščuk (84. Barák), Mingazov (73. Zmrhal) - Mešanovič. Trenér: Šilhavý.
Karviná: Pindroch - Moravec, Košťál, Jovanovič, Eismann - Šisler (54. Panák), Janečka (69. Hošek) - Budínský, T. Weber, Kalabiška - Wágner (61. Dressler). Trenér: J. Weber.

Reklama

Související témata: